Michal Neuvirth si nezachytá tri týždne

Český brankár Philadelphie Michal Neuvirth vynechá nasledujúce tri týždne pre zranenie dolnej časti tela. Flyers to oznámili oficiálne v nedeľu.

Neuvirth mal štartovať v sobotnom zápase proti Pittsburghu, ale nakoniec ho vynechal, pretože sa necítil dobre. V oboch víkendových zápasoch tak chytal Steve Mason, ktorý odchytá väčšinu z 12 zostávajúcich duelov základnej časti.

„Nemali sme šťastie na ľahký rozpis v závere základnej časti, ale nebudeme to používať ako výhovorku. Musíme byť pripravení a skutočne sa počas týchto posledných týždňov snažiť. Je ťažké odohrať dva zápas po sebe, ale musíme sa na to pripraviť a dopriať si aj potrebný oddych,“ priznal pre Courier-Post Mason, ktorého tím čakajú štyrikrát dva zápasy v priebehu dvoch dní.

Neuvirth naposledy chytal 16. marca, keď s 24 zákrokmi pomohol k výhre 3:2 nad Chicagom. V tomto ročníku odchytal 31 zápasov, v ktorých zaznamenal bilanciu 17-8-4 s 92,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,28 inkasovaného gólu na zápas.

Masonovi bude kryť chrbát Anthony Stolarz, ktorý bol povolaný z Lehigh Valley. K Flyers sa pripojil po štvrtýkrát v tomto ročníku, ale ešte v NHL nikdy nechytal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 03. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL