Lombardi: Doughty je jasným kandidátom na Norrisovu trofej

Obranca Drew Doughty je základným stavebným kameňom Los Angeles Kings a dvojnásobný šampión sa bude na neho spoliehať aj pri návrate do play-off po ročnej odmlke.

Generálny manažér Dean Lombardi v utorok prezradil, že Doughty hrá v tejto sezóne tak dobre, že v boji o Norrisovu trofej nemá ani zďaleka konkurenciu. Tú nevidí ani v osobe kapitána Ottawy Erika Karlssona.

„Všetko, čo musíte urobiť, je zostať hore a pozrieť si zápasy zo západného pobrežia. Potom budete vidieť, prečo si to myslím. Nemusím vám to potom ani vysvetľovať,“ povedal Lombardi pre AP.

Očakáva sa, že Doughty bude aj v sérii proti San Jose hrávať svojich zvyčajných tridsať minút na zápas. Jeho vyťažovanosť má jednoduchý dôvod – je veľmi spoľahlivý v obranne a veľmi dobre dopĺňa útok. Podľa Lombardiho v súčasnosti NHL nemá lepšieho všestrannejšieho obrancu.

Doughty je však zároveň aj nenápadnejší. Na rozdiel od neho, Karlssonovi sa dostáva veľa pozornosti hlavne vďaka jeho ofenzívnym schopnostiam. Medzi odborníkmi však nie je jeho defenzívna hra považovaná za mimoriadnu a nie je ani elitným hráčom do oslabení. Preto Lombardiho mrzí, že s Norrisovou trofejou sa spája práve on.

„Ak máte cenu vyhrať, musíte hrať dobre na oboch stranách klziska. Musíte robiť aj tie malé veci, ktoré v highlightoch nenájdete. Nehrá na pozícii, ktorá sa dostáva do pozornosti kamier. A ani by sa nemala. Zmenil to až Paul Coffey, no ten sa aspoň dostával do play-off. A tá vec s tvrdením, že Doughty hrá za lepší tím? Aký by sme bez neho asi boli? Ako by to bolo, keby sme to otočili? Radšej ani nechcite, aby som začal hovoriť o tom,“ dodal Lombardi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 04. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL