Blackhawks si upísali Michala Kempného

Tím Chicago Blackhawks to síce ešte nepotvrdil, ale Craig Custance zo športovej televízie ESPN informuje, že sa minuloročný šampión dohodol na spolupráci s obrancom Michalom Kempným.

Dvadsaťpäťročný český reprezentant sa podľa neho dohodol s vedením Blackhawks na jednoročnom vstupnom kontrakte, ktorý mu zaistí príjem v rozmedzí 575 000 až 925 000 amerických dolárov.

Kempný naposledy hral v KHL, kde v drese Avangardu Omsk strelil päť gólov a pridal 16 asistencií. Na svetovom šampionáte zaznamenal dve asistencie a v ôsmich dueloch si pripísal aj sedem plusových bodov. Bol jedným z troch najlepších hráčov Českej republiky.

Generálny manažér Chicaga Stan Bowman sa ešte na začiatku mesiaca vyjadroval o Kempnom ako o pohyblivom obrancovi, ktorý vie dobre brániť i útočiť. Do defenzívy tímu by mal dobre zapasovať a v tréningovom kempe bude bojovať o pozíciu v prvej štvorke „zadákov“.

DOPLNENÉ 25. 5.: Blackhawks v utorok na klubovom webe oficiálne potvrdili, že podpísali s Kempným ročný kontrakt. Rovnaké zmluvy s Chicagom uzavreli aj dvaja Švédi – 25-ročný útočník Martin Lundberg a o tri roky starší brankár Lars Johansson.

Johansson sa stal brankárom roka v uplynulej sezóne švédskej najvyššej súťaže (SHL) po tom, čo doviedol Frölundu k majstrovskému titulu. Lundberg, ktorý pôsobí v tíme Skelleftea AIK, reprezentoval svoju krajinu na tohtoročnom svetovom šampionáte v Rusku. V ôsmich zápasoch dvakrát skóroval.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL