V stredu odštartuje finále Calderovho pohára

Streda nebude patriť len druhému zápasu finále NHL, ale otvorí sa počas nej aj finálová séria v nižšej Americkej hokejovej lige.

V priamom boji o Calderov pohár sa stretávajú Hershey Bears, záložný tím Washingtonu a Lake Erie Monsters, ktoré je „farmou“ Columbusu. Pôjde tak o súboj miest, ktoré v 80-ročnej histórii ligy získali najviac titulov.

Bears si zahrajú vo finále po piatykrát z ostatných 11 sezón po tom, čo v play-off postupne vyradili Portland Pirates, Wilkes-Barre/Scranton Penguins a najlepší tím po základnej časti, Toronto Marlies. Hershey zabojuje o svoj 12. titul od príchodu do AHL v roku 1938.

Monsters vyradili Rockford IceHogs, Grand Rapids Griffins a Ontario Reign, pričom v prvých troch kolách prehrali len dva zápasy. V lige pôsobia od roku 2007 a vo finále sú po prvýkrát. Hrávajú však v Clevelande, do ktorého Calderov pohár zavítal v minulosti vďaka Barons deväťkrát.

Bodovým lídrom Bears je Carter Camper, ktorý je druhým najproduktívnejším hráčom play-off s 15 bodmi v 17 dueloch. Lukáš Sedlák je lídrom Monsters s 13 bodmi v 13 zápasoch. Oporou Hershey v bráne je Mike McKenna. V bráne tímu z Ohia chytali obaja brankári, ale vo finále dostane prednosť Anton Forsberg.

Tímy sa spolu v tomto ročníku nestretli a ich posledný vzájomný zápas sa datuje ešte do roku 2013, keď oba vyhrali po jednom zápase pomerom 3:2. Lake Erie však vyhralo päť z ostatných šiestich vzájomných duelov.

Séria odštartuje v stredu v Hershey, kde sa o dva dni neskôr odohrá aj zápas číslo dva. Nasledujúce tri zápasy sa odohrajú v Quicken Loans Aréne, v ktorej bude prebiehať aj finále NBA. Ak by bolo potrebné, posledné dva zápasy sa odohrajú v Hershey.

Rozpis finále Calderovho pohára
01.06. Hershey – Lake Erie
03.06. Hershey – Lake Erie
06.06. Lake Erie – Hershey
11.06. Lake Erie – Hershey
12.06. Lake Erie – Hershey *
14.06. Hershey – Lake Erie *
17.06. Hershey – Lake Erie *
* - ak bude nutné


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 06. 2016 | Rubrika: AHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL