Cizikas predĺžil zmluvu s Islanders

Tím New York Islanders vo štvrtok na oficiálnom webe oznámil, že sa dohodol na predĺžení spolupráce s centrom Caseym Cizikasom o päť rokov. Podľa denníka Newsday počas nich zarobí spolu 16,75 milióna dolárov.

Dvadsaťpäťročný torontský rodák bude do konca sezóny 2020/21 zaťažovať platový rozpočet brooklynského klubu priemerne sumou 3,35 milióna ročne. Podľa General Fanager dostane postupne dva, tri, 3,5, 3,75 a v poslednom roku zmluvy rovné štyri milióny dolárov.

„Som potešený, že zostávam Newyorským Ostrovanom ďalších päť rokov. Táto organizácia je prvotriedna, odkedy ma draftovala a ako tím sme sa odvtedy dostali ďaleko. Som nadšený, že budem naďalej súčasťou tejto skupiny, ktorá pokračuje v budovaní s jediným cieľom – získať Stanley Cup,“ vyhlásil Cizikas.

Cizikasa draftovali Islanders v roku 2009 vo štvrtom kole (92. pozícia) a odvtedy za nich odohral spolu 290 zápasov s bilanciou 29 gólov a 53 asistencií. Zahral si aj v 24 dueloch play-off. V tomto ročníku si vytvoril osobné maximá s 21 prihrávkami a 29 bodmi v 80 zápasoch základnej časti.

„Casey sa vypracoval na veľmi spoľahlivého obojsmerného centra a sme radi, že sme si ho upísali do roku 2021. Jeho energia a vášeň na ľade i v komunite z neho robia nenahraditeľného člena našej zostavy,“ povedal generálny manažér Garth Snow.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 06. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL