Predators dúfajú, že si udržia Huttona. Nyströma sa snažia zbaviť

Náhradný brankár Nashvillu Carter Hutton sa 1. júla môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Predators dúfajú, že sa s ním na novej zmluve dohodnú, no teraz musia trpezlivo čakať najmä na jeho rozhodnutie.

Tridsaťročný brankár odchytal v tejto sezóne 17 zápasov s bilanciou 7-5-4, 91,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,33 inkasovaného gólu na zápas. Náhradníkom Pekku Rinneho bol v ostatných troch sezónach.

„Myslím si, že sa približujeme k rozhodnutiu. Potrebujeme dať čo najlepšie najavo, čo mu môžeme ponúknuť a čo nie. Ak to bude pre neho dosť dobré, potom budeme pripravení. Ak nie, budeme sa musieť pripraviť na to, že pôjdeme odlišným smerom,“ povedal pre CP generálny manažér David Poile.

Ak by sa Hutton rozhodol nasledovať lepšiu príležitosť na trhu s voľnými hráčmi, Predators by museli odštartovať proces hľadania novej dvojky. Nedávno podpísali zmluvu s Jonasom Gunnarsonom a v systéme majú aj mladíkov Juuseho Sarosa a Janneho Juvonena. Marek Mazanec, ktorý už v NHL ochytal 27 duelov, bude v júli obmedzeným voľným hráčom.

Čo bude s Nyströmom?

Poile sa momentálne snaží aj vymeniť útočníka Erica Nyströma. Ak by sa mu to však v dohľadnej dobe nepodarilo, bol by pravdepodobne vykúpený z posledného roka štvorročnej zmluvy, ktorej ročná hodnota je 2,5 milióna amerických dolárov.

Prioritou je výmena, no ak k nej čoskoro nedôjde, Poile bude mať len dva dni po skončení finále Stanleyho pohára na to, aby hráča mohol vykúpiť zo zmluvy. Tridsaťtriročný Američan zaznamenal sedem gólov v 46 dueloch tejto sezóny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 06. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL