Etem predĺžil zmluvu, Canucks vykupujú zo zmluvy Higginsa

Tím Vancouver Canucks sa postaral v pondelok o dve novinky. „Kosatky“ privítajú naspäť vo svojich radoch mladého útočníka Emersona Etema, no rozlúčia sa so skúseným útočníkom Chrisom Higginsom.

Dvadsaťštyriročný Etem, ktorý sa v piatok mohol stať obmedzeným voľným hráčom, podpísal s Canucks novú jednoručnú zmluvu. Tá mu vynesie 775 000 amerických dolárov.

Rodák z kalifornského Long Beach odohral v uplynulej sezóne 58 zápasov za Rangers a Canucks, pričom si s 15 bodmi (sedem gólov, osem asistencií) vytvoril osobné maximum. Dvanásť z nich nazbieral v 39 dueloch po januárovej výmene.

Tridsaťtriročný Higgins sa musí zmieriť s tým, že si za Canucks už nezahrá. Kanadský tím ho v pondelok umiestnil na waiver listinu nechránených hráčov za účelom vykúpenia zo zmluvy. Tento krok sa očakával.

Higgins mal zmluvu platnú ešte na budúci ročník, počas ktorého by mala hodnotu 2,5 milióna amerických dolárov. Tím opúšťa po tom, čo v 33 zápasoch sezóny 2015/16 zaznamenal len tri góly a jednu asistenciu.

Pre newyorského rodáka boli Canucks piatym tímom v NHL, no v ich drese strávil najviac času – šesť sezón. V NHL už odohral 7100 stretnutí, v ktorých strelil 165 gólov a nazbieral 333 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 06. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL