Coyotes podpísali kontrakty s Murphym i Stoneom

Tím Arizona Coyotes vo štvrtok na oficiálnom webe oznámil, že sa dohodol s obrancom Connorom Murphym na novej šesťročnej zmluve. Podpísal tiež ročný kontrakt s Michaelom Stoneom, čím sa vyhli arbitráži.

Dvadsaťtriročný Murphy bude podľa Craiga Morgana z Arizona Sports zaťažovať platový rozpočet klubu sumou 3,85 milióna dolárov ročne. Má za sebou prelomový ročník, v ktorom si vytvoril kariérne maximá v počte zápasov (78), gólov (6), prihrávok (11) i bodov (17).

„Sme veľmi radi, že sme podpísali s Connorom dlhodobý kontrakt. Už v 23 rokoch je veľmi dobrým obrancom v NHL. Skvelo korčuľuje, je veľmi súťaživý a má príkladnú pracovnú morálku. Tešíme sa na jeho ďalší rozvoj v našej obrane počas mnohých ďalších rokov,“ vyhlásil generálny manažér John Chayka pre klubový web.

Bostonskému rodákovi patrilo v ostatnej sezóne druhé miesto v tíme v počte bodyčekov (175) i zblokovaných striel (139). V NHL už absolvoval 181 duelov so ziskom 32 bodov. Zatiaľ hral iba za Coyotes, ktorí ho draftovali v roku 2011 z celkovej 20. pozície.

Stone si výrazne finančne polepší

Dvadsaťšesťročný bek zarobí v novom ročníku podľa Elliotta Friedmana z televízie Sportsnet štyri milióny dolárov. V posledných troch pritom poberal plat iba 1,15 milióna. Arbitrážne konanie mal s tímom naplánované na 4. augusta.

Rodák z Winnipegu si v sezóne 2015/16 stanovil osobné rekordy s 30 asistenciami a 36 bodmi. Spolu odohral v NHL 279 duelov, všetky za Coyotes, ktorí ho draftovali v roku 2008 zo 69. pozície.

Posledným obmedzeným voľným hráčom Arizony je Tobias Rieder. V platovom rozpočte jej zostalo 6,34 milióna dolárov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 29. 07. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL