Klefbom si rypol do bývalého spoluhráča Taylora Halla

Obranca Edmontonu Oscar Klefbom obhájil rozhodnutie vedenia svojho tímu vymeniť Taylora Halla za Adama Larssona do New Jersey tým, že kanadský útočník zbieral väčšinu svojich bodov proti ľahšej konkurencii.

„Hall nikdy nehral svoj najlepší hokej proti náročným súperom,“ povedal Klefbom pre Hockey Sverige.

Klefbom tiež skonštatoval, že podľa svojho názoru výmena Edmontonu prospela, pretože tím má v útoku dostatok sily, no potreboval vylepšiť obranné rady. Vie však pochopiť aj reakcie nahnevaných fanúšikov Oilers.

„Taylor bol v ostatných rokoch naším najlepším hráčom, no keď sme hrali proti náročným súperom a bolo to potrebné, nehral najlepšie. Bol však fantastický, keď sme sa stretli so slabšími tímami,“ skonštatoval dvadsaťtriročný Švéd.

Tieto kontroverzné vyjadrenia sa pochopiteľne veľmi rýchlo rozšírili aj do zámoria. Neskôr však prišli aj nové, podstatne diplomatickejšie, ktorými Klefbom, či už sám od seba alebo na podnet svojho agenta, vysvetlil, ako myslel to, že Hall proti silným súperom nehrával najlepšie.

„Nie je to tak, že by to bolo len o Taylorovi. Platilo to o každom z nás, aj o mne. Dôvodom, prečo sme sa nedostali do play-off bolo, že bolo v tíme príliš veľa hráčov, ktorí nehrali tak ako mali, keď to bolo skutočne potrebné,“ poznamenal Klefbom.

Pokiaľ ide o fakty, tým je, že bol Hall skutočne menej produktívny proti lepším tímom. Avšak, len nepatrne. Proti tímom, ktoré sa dostali do play-off, mal priemer 0,76 bodu na zápas. Proti tímom, ktoré nepostúpili, zaznamenal priemer 0,81 bodu na zápas. Denník Edmonton Journal poukázal na to, že výraznejší pokles produktivity mali Klefbom i Connor McDavid.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 08. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL