Coyotes vykupujú zo zmluvy Vermettea

Tím Arizona Coyotes sa lúči so službami skúseného centra Antoinea Vermettea, aby si doprial trochu viac flexibility a omladil zostavu pre nasledujúcu sezónu.

Coyotes v pondelok umiestnili 34-ročného Kanaďana na waiver listinu nechránených hráčov s cieľom vykúpiť ho z posledného roku dvojročnej zmluvy, ktorá zaťažovala platový rozpočet sumou 3,75 milióna amerických dolárov. Takto ho bude zaťažovať sumou 1,25 milióna dolárov v nasledujúcich dvoch ročníkoch.

Vermette bol platným hráčom pre Coyotes, ale na jeho pozícii sa v Arizone zvyšovala konkurencia a pravdepodobne by ho čakal v budúcej sezóne pokles času tráveného na ľade.

Takto dostane šancu byť neobmedzeným voľným hráčom a nájsť si nové pôsobisko. Aj preto s týmto krokom vedenia súhlasil. V zmluve mal totiž klauzulu, ktorá tímu neumožňovala žiadnu transakciu bez jeho povolenia.

„Aby sme dopriali nášmu tímu viac flexibility, potrebovali sme urobiť toto ťažké rozhodnutie. Tento krok poskytne príležitosť ukázať sa niektorým z našich mladých a talentovaných hokejistov. Antoine sa zachoval prvotriedne a my mu ďakujeme za všetko, čo urobil pre našu organizáciu na ľade i mimo neho,“ vyhlásil pre CP generálny manažér John Chayka.

Vermette, ktorý získal s Chicagom Stanleyho pohár, odohral v minulej sezóne 76 zápasov so ziskom 17 gólov a 21 asistencií. Pri zníženom plate by nemal mať problém nájsť si nové miesto v NHL. V nej doteraz odohral 910 zápasov, v ktorých strelil 211 gólov a pridal 260 asistencií. Hrával aj za Ottawu a Columbus.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 08. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL