Bernier je nadšený zo šancí, ktoré bude mať s Anaheimom

Leto Jonathana Berniera je na udalosti bohaté. Okrem svadby s modelkou Martine Forgetovou ho nadchla aj výmena, ktorá prišla po náročnej sezóne v bránkovisku Toronta. V júli bol vymenený do Anaheimu.

Bernier nemá za sebou príliš vydarenú sezónu a jeho koniec u Maple Leafs predznamenala akvizícia Frederika Andersena. Keď dánsky brankár s kanadským tímom podpísal päťročný kontrakt, Bernierovi bolo jasné, že jeho budúcnosť nebude v modro-bielom drese.

„Výmenu som očakával, je to ťažký biznis. Mentálne som na to bol pripravený. Vedel som, že niekoho získame, ale neočakával som taký dlhý kontrakt, ako podpísal Freddy. Vtedy som už vedel, že bude pre mňa lepšie, ak pôjdem niekam inam, pretože som nebol v ich plánoch. Preto som nakoniec z výmeny aj nadšený,“ skonštatoval Bernier pre ESPN.

Jonathan Bernier
Draft: Los Angeles, 2006 (11. miesto)
Tímy: LAK, TOR, ANA

 
Z
GAA
Úsp.zák.
2015/16
38
2,88
90,8%
Kariéra
213
2,67
91,5%
Dvadsaťsedemročný rodák z quebeckého Lavalu bude v Kalifornii bojovať o miesto v bráne s Johnom Gibsonom. To mu však nevadí a naopak, teší ho, že bude pôsobiť v tíme, ktorý má na to, aby získal Stanleyho pohár.

„Majú veľké, tvrdé a šikovné mužstvo. Presne také mužstvo potrebujete, ak sa chcete v play-off dostať ďaleko. A to je aj cieľom každého hráča – dostať sa do play-off a vyhrať v ňom Stanleyho pohár. Cítim, že k nemu budem omnoho bližšie s Anaheimom ako som bol s Torontom,“ povedal Bernier.

Bernier má mladú rodinu, no sťahovanie naprieč kontinentom nebude pre neho zložité. Prostredie v Kalifornii totiž dobre pozná z pôsobenia v Los Angeles. V Anaheime sa dokonca stretne s trénerom Randym Carlyleom, pod ktorým pôsobil v Toronte a ktorého uznáva. „Je veľmi náročný, ale to od vášho trénera chcete,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 08. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL