Alzner nie je stále zotavený, no kemp by mal stihnúť

Obranca Washingtonu Karl Alzner bol počas svojej kariéry dlho zdravý a dokonca ťahá sériu 458 odohraných zápasov základnej časti bez prerušenia. V poslednom play-off ho však stretlo zranenie, z ktorého sa stále nezotavil.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan utrpel športovú prietrž a nakoniec si natrhol aj slabiny. V júni tak putoval pod skalpel. V súčasnosti sa stále zotavuje, a hoci jeho stav nie je 100-percentný, dúfa, že na začiatok tréningového kempu bude pripravený.

„Už po prvom týždni po operácii som cvičil, čo bolo skutočne rýchlo. Prietrž bude v poriadku. Teraz je to len o slabinách. Stále čakám na to, aby boli v 100% stave,“ povedal Alzner pre CSN.

„V súčasnosti môžem robiť všetko, no musím byť o pol kroka pomalší, pretože pre slabiny nemôžem úplne natiahnuť nohu s tou výbušnou silou ku koncu pohybu. Keď to budem môcť robiť, budem na takých 90 až 100 %. Som teda k tomu blízko.“

Alzner povedal, že slabiny začal cítiť už počas prvého kola play-off proti Philadelphii, no k natrhnutiu došlo v zápase číslo šesť nasledujúceho kola, v ktorom Capitals narazili na Pittsburgh. V lete mu náladu zlepšilo narodenie druhého dieťaťa.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 08. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL