Cullenov rebríček sily: Kopitar nemá okolo seba dostatok kvality

Hokejový odborník Scott Cullen zverejnil rebríček sily tímov, ktoré sa zúčastnia Svetového pohára. Nikoho neprekvapil tým, že na prvé miesto umiestnil Kanadu. Ako však ohodnotil výber Európy so šiestimi Slovákmi v zostave?

Európsky výber je podľa neho najslabší na turnaji. Hoci útoku, v ktorom figurujú aj Marián Gáborík, Marián Hossa a Tomáš Tatar, nechýba talent, no Anže Kopitar nemá okolo seba dostatok špičkových hráčov. Z obrancov vypichol analytik TSN Romana Josiho a Zdena Cháru, no okrem nich obrana nevyzerá príliš dobre a má veľké diery, ktoré pravdepodobne budú stáť tento zmiešaný výber lepšie umiestnenie.

Ako vyzerá rebríček ďalej?

Po prvej a „nadupanej“ Kanade nasleduje Švédsko, ktorému dominuje nesmierne kvalitná defenzíva. Na treťom mieste je možno trochu odvážne Výber Severnej Ameriky, ktorý je plný rýchlosti a talentu, pričom absenciu skúsenosti vynahrádza odhodlanie. Do prvej polovice sa dostali aj Spojené štáty americké, ktoré sa od iných tímov budú odlišovať svojou pracovitosťou a fyzickou hrou. Opierať sa budú najmä o brankárov.

Rusi našli svoje miesto na piatej pozícii, pričom ich silnou stránkou bude ofenzíva. Na druhú stranu, obrancovia by mali mať dosť problémov s tým, aby ubránili špičkových hráčov ostatných tímov. Divokou kartou je post brankára. Ak zachytajú brankári Fínom, môžu tiež pomýšľať na lepšie umiestnenie. Ich tím je však podľa Cullena až šiesty najsilnejší. Predposledné miesto obsadili Česi. Tých oslabili pred turnajom aj zranenia hráčov, ktorých nemal kto plnohodnotne nahradiť. Aj bez zranení by však útokom a defenzívou zaostávali za špičkou.

Cullenov rebríček sily tímov Svetového pohára:
1. Kanada
2. Švédsko
3. Výber Severnej Ameriky
4. Spojené štáty americké
5. Rusko
6. Fínsko
7. Česká republika
8. Výber Európy


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 09. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL