Lazaret Dallasu sa rozšíril. Radšej teraz ako neskôr, hovorí Ruff

Tréner Dallasu Stars Lindy Ruff má necelé tri týždne pred štartom novej sezóny veľa starostí so zraneniami hráčov. V piatok a v sobotu pribudli na zozname útočníci Cody Eakin a Devin Shore. Prvý menovaný vynechá niekoľko týždňov.

Eakin sa zranil na piatkovom prvom tréningu po otvorení kempu. Pri kolízii utrpel poranenie kolena, ktoré ho vyradí z hry na približne šesť týždňov. Do akcie by sa mohol vrátiť v úvode novembra, teda po 12 až 15 zápasoch sezóny.

Shore musel predčasne opustiť sobotný popoludňajší tréning. „Vyzerá to tak, že nejaký čas nám bude chýbať, posudzujeme jeho stav. Je to sklamanie. Absolvoval skvelý turnaj v Traverse City a išlo mu to aj na tréningu. Chceli sme si na neho posvietiť, ale teraz to bude náročné,“ povedal Ruff pre klubový web.

Tréner Stars očakáva, že Tyler Seguin, Radek Faksa i Aleš Hemský budú pripravení hrať v otváracom zápase nového ročníka. Priznal, že v takejto situácii sa v predsezónnej príprave ešte neocitol. Problémy so skladbou mužstva bude mať najmä na pozícii centra.

„Za tie roky som nikdy nič také nezažil. Bude náročné poskladať zostavu, chýbajú nám najmä centri. Dúfajme, že o tri či štyri týždne sa väčšina hráčov vrátil do akcie,“ pokračoval Ruff, ktorý napriek všetkému zostáva pozitívne naladený. „Musíme sa s tým vysporiadať. Radšej teraz ako o mesiac neskôr.“


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 25. 09. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL