Kronwall a Zetterberg začali korčuľovať. Stihnú otvárací zápas?

Obranca Niklas Kronwall a útočník Henrik Zetterberg začali v utorok korčuľovať po prvýkrát od utrpení zranení kolien. Či ich uvidíme v zostave Red Wings v otváracom zápase sezóny, je momentálne otázne.

Hlavný tréner Jeff Blashill dúfa, že obaja švédski hokejisti budú na začiatok sezóny pripravení. Už im však veľa času nezostáva. Detroit odštartuje základnú časť 13. októbra proti Tampe Bay.

„Ide to trochu pomalšie ako sme všetci čakali, ale určite sa to zlepšuje,“ priznal pre tímovú stránku Zetterberg, ktorý bude mať v stredu alebo vo štvrtok jasno v tom, či si zahrá aj v prípravnom zápase. „Bolo by fajn, ak by som si aspoň v jednom zahral, ale nechceme riskovať zranenie.“

Kronwall absolvoval kratšie korčuľovanie ako jeho krajan. Takisto potom povedal, že všetko ide dobrým smerom a tiež nevedel s istotou povedať, ako to bude s jeho návratom do akcie. Rovnako ho však nechce uponáhľať.

„Dúfal som, že o takomto čase budem mať už pár prípravných zápasov za sebou. V tomto smere som pozadu. Dôležité však je, aby som bol pripravený na úvod sezóny. Pred sebou máte 82 zápasov a play-off. To sú mesiace hrania. Chcete sa pozerať na väčší obraz, hoci sa to niekedy ľahšie povie ako urobí,“ povedal Kronwall.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 10. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL