Je Tatar štvrtým najlepším ľavým krídelníkom v NHL?

Televízia Sportsnet s menšou výpomocou od redakcie magazínu The Hockey News sa pred začiatkom sezóny 2016/17 snaží vybrať 20 najlepších hráčov na každom poste. Vybrala už aj najlepšie ľavé krídla, medzi ktoré zaradila Tomáša Tatara.

Kanadskí odborníci sa pri hodnotení neopierali o základné štatistiky, ale najmä o pokročilé, ktorými vyjadrovali dôležitosť hráča pre tím a jeho kvality v hre vo všetkých troch pásmach. Zohľadnili sa teda aj útočná, prechodová a defenzívna hra.

Slovenský útočník Detroitu Red Wings sa postaral možno o jedno z najväčších prekvapení v rebríčku, keď obsadil štvrtú pozíciu. Na jednu stranu je to síce skvelé, ale je to odzrkadlením skutočnosti, ak by nešlo len o čísla?

„Nedostáva sa mu uznania, ale Tomáš Tatar je v týchto dňoch najlepším hráčom Detroitu Red Wings a najlepším krídelníkom v prechodoch medzi pásmami v NHL. Tatarove šikovné ruky a korčuliarske schopnosti mu umožňujú prechádzať po ľade s ľahkosťou a ak si nemôže nájsť otvorený priestor, tak je jedným z najobratnejších nahrávačov v NHL. Okrem jeho silnej prechodovej hry je u Tatara aj nadpriemerná defenzívna hra. A je tiež dobrým strelcom,“ napísal o Tatarovi Andrew Berkshire.

Rebríček síce ponúka zaujímavý pohľad na hodnotenie hráčov z pohľadu hry v útoku, obrane a pri prechode, no skrýva niekoľko rozporuplných rozhodnutí. Dôkazom toho je napríklad aj to, že budúci člen Siene slávy, Alexander Ovečkin z Washingtonu, skončil desiaty. Prvé miesto patrilo Jamiemu Bennovi z Dallasu.

Top 20 ľavých krídiel NHL podľa Sportsnet:
20. Jeff Skinner
19. Patrick Sharp
18. Gabriel Landeskog
17. Brandon Saad
16. Alexander Steen
15. Chris Kunitz
14. Nick Foligno
13. Rick Nash
12. Ondřej Palát
11. Mike Hoffman
10. Alex Ovečkin
9. Jaden Schwartz
8. Johnny Gaudreau
7. Daniel Sedin
6. Brad Marchand
5. Taylor Hall
4. Tomáš Tatar
3. Max Pacioretty
2. Filip Forsberg
1. Jamie Benn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 10. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL