Lightning vyradia číslo Martina St. Louisa

Tím Tampa Bay Lightning vyradí z používania číslo 26, ktoré nosil na svojom drese historicky najproduktívnejší hráč tímu Martin St. Louis. Vo štvrtok o tom informoval majiteľ Jeff Vinik.

Martin. MSL. St. Louis. Marty. 🐐.

Here's to you, @mstlouis_26. #MSL26 pic.twitter.com/B87cYqXm2J

— Tampa Bay Lightning (@TBLightning) 6. októbra 2016

Tento krok bude v histórii floridskej organizácie prevratný. Ešte nikdy predtým sa totiž nevyvesilo pod strop jej haly číslo hráča Lightning. Nie je prekvapujúce, že sa ním stane práve St. Louis.

„Je to pre mňa ohromná česť. Na Tampu Bay mám skvelé spomienky a tou najlepšou je zisk Stanleyho pohára. Bude to pre mňa, i moju rodinu, niečo špeciálne.“
-- Martin St. Louis
Štyridsaťjedenročný rodák z Lavalu nebol nikdy draftovaný, no v Tampe sa z neho stala hviezda. V drese „bleskov“ odohral počas 13 sezón 972 zápasov, v ktorých nazbieral 953 bodov za 365 gólov a 588 asistencií.

St. Louis odohral v NHL dokopy 1134 zápasov so ziskom 1033 bodov. Zahral si aj za Flames a Rangers. Šesťkrát sa zúčastnil zápasu hviezd a ako najstarší hráč v histórii získal v roku 2013 Trofej Arta Rossa. Získal ju dokopy dvakrát. Na svojom konte má aj tri Trofeje Lady Byng, jednu Hartovu trofej a jednu Cenu Lestera B. Pearsona.

„Marty vstupuje do svojho druhého roku po ukončení kariéry a my veríme, že táto sezóna je tým správnym časom na vyvesenie jeho čísla pod strop Amelie Arény. Marty zažil v Tampe úžasnú kariéru, dostal sa šesťkrát do zápasu hviezd, vytvoril mnoho tímových rekordov a všetko vyšperkoval ziskom Stanleyho pohára v roku 2004. Tešíme sa na úžasný ceremoniál, na ktorom ho zviditeľníme za jeho úspechy ako člena Lightning,“ vyhlásil Vinik.

Slávnostný ceremoniál sa uskutoční v piatok 13. januára 2017, kedy Lightning v Amelie Aréne privítajú Columbus Blue Jackets s Johnom Tortorellom na lavičke. Pôjde o symboliku, pretože práve tento tréner doviedol „Bolts“ k ich jedinému Stanleyho poháru. Za hráčov, na ktorých sa mohol spoľahnúť, vnímal aj St. Louisa.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 10. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL