Ducks umiestnili bitkára Stonera na waiver listinu

Tím Anaheim Ducks už nepočíta so službami obrancu Claytona Stonera, ktorého vo štvrtok zapísal na waiver listinu nechránených hráčov s cieľom uvoľniť miesto v platovom rozpočte. Informoval o tom Elliotte Friedman z televízie Sportsnet.

Tridsaťjedenročnému Kanaďanovi zostávajú dva roky v štvorročnej zmluve s priemerným platom 3,25 milióna amerických dolárov. V prvých dvoch sezónach pritom vynechal pre zranenia až 45 zápasov a občas bol aj zdravým náhradníkom.

V 119 dueloch v drese Ducks nazbieral iba 14 bodov za dva góly a 12 asistencií. Pridal k nim 135 trestných minút. Pre tím je vzhľadom na svoj plat viac-menej príťažou, navyše, zaplietol sa aj do nelegálneho lovu na medveďa grizzly.

Stoner absolvoval v NHL aj päť sezón v tíme Minnesota Wild, ktorý ho draftoval v roku 2004 v treťom kole. Spolu v lige odohral 346 zápasov so ziskom 45 bodov a 431 trestných minút. Počas výluky v ročníku 2012/13 hral za Banskú Bystricu.

Ak Stoner prežije na waiver listine 24 hodín a žiaden tím si ho z nej nestiahne, poputuje do San Diega (AHL). Anaheimu sa potom uvoľní v platovom rozpočte 950 000 dolárov. Namiesto hráčovho platu 3,25 milióna dolárov sa mu doň bude započítavať 2,3 milióna.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 10. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL