Huberdeau sa zranil, vynechá niekoľko mesiacov + video

Šikovný útočník tímu Florida Panthers, Jonathan Huberdeau, nedohral posledný prípravný zápas proti New Jersey Devils, ktorý sa odohral v sobotu na pôde Vojenskej akadémie vo West Point.

Huberdeau utrpel zranene v druhej polovici prvej tretiny, keď sa pri boji o puk za bránkou dostal do kontaktu s útočníkom Devils Sergejom Kalinom. Pri ňom si zranil ľavý členok, s ktorým v nedeľu absolvuje vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

Dvadsaťtriročný rodák z quebeckého Saint-Jerome, ktorý v septembri predĺžil zmluvu o ďalších šesť rokov, odohral v minulej sezóne 76 zápasov, v ktorých strelil 20 gólov a nazbieral dokopy 59 bodov.

Panthers odštartujú sezónu 13. októbra zápasom proti Detroitu. V prvých týždňoch základnej časti im bude chýbať aj Nick Bjugstad, ktorý si v príprave zlomil ruku.



DOPLNENÉ: Generálny manažér Tom Rowe potvrdil Harveymu Fialkovovi z denníka Sun Sentinel, že Huberdeau bude mimo hry dlhší čas pre zranenie dolnej časti tela. Klub neskôr informoval, že poranenie nohy ho vyradí z akcie na tri až štyri mesiace.

„Dúfame len v to najlepšie. Hráča ako on jednoducho nemôžete nahradiť,“ povedal tréner Gerard Gallant pre denník Miami Herald.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL