Sabres podpísali dlhoročnú zmluvu s Ristolainenom

Tím Buffalo Sabres si v utorok dlhodobo zaistil služby mladého obrancu Rasmusa Ristolainena. Dohodol sa s ním na šesťročnej zmluve v hodnote 32,4 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťjedenročný Fín bol obmedzeným voľným hráčom po vypršaní nováčikovského kontraktu. Nový z neho urobil najlepšie zarábajúceho obrancu v tíme s ročným platom 5,4 milióna dolárov.

„Rasmus už dokázal, že je naším kľúčovým obrancom, a preto sme ho chceli mať v tíme aj naďalej. Zmluva je odrazom jeho tvrdej práce a zlepšenia, ktoré ukázal od draftu. Dúfame, že bude pokračovať v napredovaní,“ vyhlásil generálny manažér Tim Murray.

Rodák z Turku má za sebou prelomový ročník v NHL. V 82 zápasoch nazbieral 41 bodov za deväť gólov a 32 prihrávok. Boli to nielen jeho kariérne maximá, ale aj najlepšie štatistiky spomedzi obrancov Sabres. Tí ho draftovali v roku 2013 z ôsmej pozície.

Ristolainen bol v minulej sezóne desiatym najvyťažovanejším hráčom v lige (25:16) a deviatym najlepším zadákom v počte zblokovaných striel (202). Spolu v NHL absolvoval 194 duelov so ziskom 65 bodov (19+46). Zahral si aj na Svetovom pohári v Toronte.

„Som šťastný. Myslím, že sme pripravení pohnúť sa ďalej,“ povedal Ristolainen na margo novej zmluvy.

IT'S OFFICIAL: Rasmus Ristolainen has been extended, 6-year deal. #RR55 pic.twitter.com/R1v4Nj9dEF

— Buffalo Sabres (@BuffaloSabres) October 11, 2016



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 12. 10. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL