Lazaret Jets sa rozširuje. Na listine zranených je aj Matthias

Tím Winnipeg Jets prišiel v utorkovom zápase proti Washingtonu o ďalšieho hráča. Je ním útočník Shawn Matthias, ktorého klub zapísal na preplnenú listinu zranených.

Dvadsaťosemročný center utrpel v prvej tretine duelu proti Capitals zranenie v dolnej časti tela po bodyčeku od obrancu Dmitrija Orlova. Dovtedy stihol odohrať tri minúty a 24 sekúnd s jednou zblokovanou strelou.

Kanadský veterán strelil dva góly a pridal asistenciu v prvých desiatich zápasoch jeho premiérovej sezóny vo Winnipegu. V júli s ním podpísal dvojročnú zmluvu s ročným platom 2,125 milióna amerických dolárov.

Rodák z Mississaugy má za sebou 489 duelov v NHL aj v dresoch Colorada, Toronta, Vancouveru a Floridy so ziskom 162 bodov a 161 trestných minút. Draftoval ho však Detroit Red Wings v roku 2006 zo 47. pozície.

Matthias sa pridal na listinu zranených k útočníkom Bryanovi Littleovi a Drewovi Staffordovi. Mimo hry sú aj obrancovia Jacob Trouba, Mark Stuart a Tyler Myers. Jets majú v tomto ročníku bilanciu 4-6-0 a čaká ich trojzápasový trip.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 11. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL