Travis Moen ukončil hráčsku kariéru

Kanadský útočník Travis Moen sa v utorok rozhodol skončiť s hokejom po 12 sezónach v piatich kluboch NHL. Najväčším úspechom jeho kariéry je bez pochýb zisk Stanleyho pohára, o ktorom sám rozhodol.

Congrats on a great career, @32trapper! pic.twitter.com/XOmiU7uAVE

— Dallas Stars (@DallasStars) November 29, 2016

Tridsaťštyriročný krídelník hral v minulej sezóne za Dallas Stars, predtým pôsobil aj v tímoch Montrealu, San Jose, Anaheimu a Chicaga. Spolu odohral 747 zápasov NHL so ziskom 136 bodov. Najviac, vyše 300, absolvoval počas šiestich rokov v drese Canadiens.

Moen nastúpil aj do 83 duelov play-off, z toho 21 v roku 2007 ako hráč Ducks. Vtedy sa tešil zo zisku Stanleyho pohára, o ktorom rozhodol práve jeho gól. V roku 2010 si s Montrealom zahral vo finále konferencie. V súčasnosti pomáha s trénovaním hokejovej mládeže v rodnom meste Swift Current.

„Chcem sa poďakovať všetkým bývalým spoluhráčom za podporu na ľade i mimo neho. Získal som veľa priateľov a úžasné spomienky. Ďakujem aj trénerom a vedeniu všetkých organizácií, v ktorých som pôsobil, za pomoc pri splnení môjho detského sna. Vrcholom mojej kariéry je zisk Stanley Cupu s Ducks. Chcem sa poďakovať svojej rodine za podporu a obetu. Bude mi naozaj chýbať všetko okolo hokeja,“ vyhlásil Moen cez NHLPA.

Moen rozhodol o zisku Stanley Cupu:



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 30. 11. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL