Ďalšia rana pre Detroit. Abdelkader vynechá týždne

Tím Detroit Red Wings má v tejto sezóne veľkú smolu na zranenia svojich hráčov. Vo štvrtok k nim s ďalším pribudol útočník Justin Abdelkader, ktorý si nezahrá niekoľko týždňov.

Dvadsaťdeväťročný ľavý krídelník opustil štvrtkový zápas proti Floride Panthers (1:2 PP) už v prvej tretine po kolízii s Vincentom Trocheckom. Stihol v ňom odohrať tri minúty a osem sekúnd s jedným bodyčekom.

Helene St. Jamesová z denníka Detroit Free Press v piatok informovala, že Abdelkader si mierne natiahol postranné väzivo v pravom kolene. Zotavovať by sa mal dva až štyri týždne. Tím by mal v sobotu povolať niekoho na jeho miesto z AHL.

Rodák z Michiganu odohral v tejto sezóne 22 duelov, v ktorých strelil štyri góly a pridal štyri asistencie. Priemerne hráva 16 minút a 28 sekúnd na zápas. Mal pomalší štart do ročníka, veď prvý bod získal až v piatom stretnutí.

Abdelkader sa pridal na dlhý zoznam zranených hráčov Red Wings. Aktuálne sú na ňom aj Andreas Athanasiou, Brendan Smith (obaja koleno), Tyler Bertuzzi (členok), Darren Helm, Alexej Marčenko (obaja rameno) a Jimmy Howard (slabiny).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 12. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL