Gáborík si opäť zahrá v prvom útoku s Kopitarom

Tréner Los Angeles Kings Darryl Sutter počas štvrtkového zápasu nechal hrať Mariána Gáboríka v prvom útoku s Anžem Kopitarom po prvýkrát od návratu slovenského útočníka do akcie. Obaja by mali hrať spolu aj v nedeľu.

Ich minulosť a súhra je niečo, na čo sa v kalifornskom tíme spoliehajú. Sutter dúfa, že to pomôže rozbehnúť sa najmä Gáboríkovi, ktorý je v tíme na to, aby zbieral body a strieľal góly.

„Gabby musí produkovať. To so sebou prináša to, keď hráte s Kopim. Ste na ľade proti lepším hráčom súpera. Keď neprodukujete, potom je to vo všeobecnosti preto, že nepodávate váš štandardný výkon alebo nemáte na to, aby ste taký nevyhnutný výkon podávali,“ poznamenal Sutter pre LA Times.

Pre Gáboríka bude duel proti Canadiens štvrtý od návratu zo zranenia nohy, ktoré sa podľa jeho slov zotavovalo ťažšie ako minuloročné poranenie kolena. Stále sa dostáva do tempa a verí, že mu v tom pomôže aj slovinský spoluhráč.

„Kopi je jedným z najlepších centrov ligy. Môže si vybrať, či puk prihrá alebo ho vystrelí. Ja viem prijať prihrávku. Preto sme sa tak dobre v minulosti dopĺňali. Dúfajme, že to tak bude aj teraz,“ skonštatoval Gáborík.

Gáborík v prvých troch zápasoch neskóroval, ale v ostatných dvoch dueloch si zakaždým pripísal jednu asistenciu. Postupne rástol aj jeho čas na ľade. Pri sezónnom debute odohral necelých 12 minút, vo štvrtok viac ako 16.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2016 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL