Barkov bude chýbať Panthers pár týždňov

Tím Florida Panthers neprišiel v stredu len o potenciálny bod pri nájazdovej prehre 2:3 s Torontom, ale aj o kľúčového útočníka Aleksandera Barkova. Ten utrpel zranenie dolnej časti tela.

Barkov opustil zápas v priebehu druhej tretiny a už sa doň nevrátil. George Richards z denníka Miami Herald informoval, že sa zranenie bude posudzovať na dennej báze a minimálne niekoľkodňovú absenciu si vyžiada.

Dvadsaťjedenročného Barkova, ktorý v tejto sezóne zaznamenal 27 bodov (9+18) v 36 zápasoch, nahradí v zostave útočník Michael Sgarbossa, ktorého podľa Harveyho Fialkova z denníka Sun-Sentinel Panthers povolajú z AHL.

Pre floridský tím pôjde o citeľnú stratu a pre denník Miami Herald ju dokonca útočník Vincent Trocheck prirovnal k strate Sidneyho Crosbyho.

„Ak by bol Barkov niekde inde, ak by hral v Toronte alebo inom veľkom hokejovom meste, tak by ste ho videli častejšie. Pre náš tím je ako lepidlo. Keď nie je v zostave, chýba nám ohromný kus mužstva,“ poznamenal.

DOPLNENÉ: Tím Florida Panthers v piatok oznámil, že Barkov vynechá pre zranenie dva až tri týždne.

„Je to ťažké, pretože je to skvelý hráč. Je jeden z najlepších, ak nie najlepší obojsmerný center v lige v jeho vekovej kategórii. Bude ho ťažké nahradiť,“ poznamenal tréner a generálny manažér Tom Rowe.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 12. 2016 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL