Sledovanosť NHL: Blackhawks klesli, Blue Jackets urobili veľký pokrok

Sports Business Journal v pondelok zverejnil prehľad televíznych sledovaností zápasov NHL v 21 regionálnych trhoch v Spojených štátoch amerických. Nezaobišiel sa bez pár prekvapujúcich skutočností.

Celková sledovanosť NHL v období od otváracieho zápasu po Zápas hviezd poklesla o 7 %. Môže za to najmä slabý úvod sezóny, ktorý sa dá pripísať zvýšenému záujmu ľudí o voľby prezidenta.

Deväť amerických klubov súťaže zaznamenalo nárast sledovanosti, pričom Columbus Blue Jackets v tomto smere jasne viedol so 110% nárastom ratingu. Významný nárast zažili aj New Jersey Devils (+58 %), Florida Panthers (+35 %), Minnesota Wild (+23 %) či Philadelphia Flyers (+23 %).

Najväčší pokles zažil trápiaci sa tím Colorado Avalanche (-57 %), druhý najvyšší prekvapivo Anaheim Ducks (-46 %). Nasledovali ich Dallas Stars (-33 %), New York Islanders (-31 %) a Detroit Red Wings (-28 %).

Významný pokles zaznamenal aj tím Chicago Blackhawks (-20 %), ktorý však s ratingom 3,12 obsadil piate miesto v poradí sledovanosti.

Najsledovanejšie zápasy majú má aj napriek jemnému poklesu Buffalo Sabres s ratingom 6,43. Nasledujú ho Pittsburgh Penguins (5,56), St. Louis Blues (4,26) a Minnesota Wild (3,91).

A kto má najhorší rating? O prekvapenie sa opäť stará Anaheim Ducks bojujúci o čelo Pacifickej divízie s ratingom 0,21. Pod rating 0,4 sa dostali aj Florida Panthers (0,27), New York Islanders (0,29) a Arizona Coyotes (0,4).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 02. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL