Lucic sa blysol čistým hetrikom, prvým po 6 rokoch + video

Tvrdý kanadský útočník Milan Lucic nie je práve vychýreným strelcom, ale vo štvrtkovom zápase Edmontonu proti San Jose gólovo explodoval. Zaznamenal svoj tretí hetrik v kariére a druhý čistý, ktorým rozhodol o výhre 4:2.

Dvadsaťosemročný ľavý krídelník strelil všetky tri góly v tretej tretine v rozmedzí 12 minút a piatich sekúnd. Sám nimi otočil stav z 1:2 na konečných 4:2. V 45. a 56. minúte využil presilové hry, prostredný gól padol v 48. minúte.

„Neviem, čo na to povedať. V posledných troch zápasoch mi to tam skrátka padalo,“ povedal Lucic, prvá hviezda duelu, ktorý v spomenutom období skóroval päťkrát.

Rodák z Vancouveru si vďaka prvému hetriku po viac než šiestich rokoch rozšíril konto na 23 gólov a 48 bodov v 80 zápasoch sezóny. Patrí mu s nimi tretie miesto v tímovom bodovaní a štvrté medzi strelcami Oilers.

Lucic svoje prvé dva hetriky zaznamenal ešte v drese Bostonu Bruins. Premiérový v lige strelil 25. októbra 2008 proti Atlante Trashers (dnešný Winnipeg Jets), druhý 18. novembra 2010 proti Floride Panthers.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 04. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL