Alzner vynechá ďalší duel, Ovečkin by mal dostať viac priestoru

Obranca Karl Alzner vynechá druhý zápas po sebe a pre zranenie hornej časti tela nebude hrať za Washington v stredajšom zápase proti Torontu, v ktorom sa jeho tím bude pokúšať o vyrovnanie stavu série na 2:2.

Alzner odohral 599 zápasov po sebe predtým, ako vynechal pondelkový duel. Na svoju prvú absenciu od roku 2010 nadviazal aj neúčasťou na utorkovom tréningu a tréner Barry Trotz potvrdil, že sa nezapojí ani do najbližšieho zápasu.

Doň vstúpia Capitals po dvoch prehrách s Maple Leafs po sebe. Aj preto by chcel Trotz nasadzovať na ľad o čosi častejšie hviezdneho kapitána Alexa Ovečkina. Ten v pondelok odohral len o niečo viac ako 15 minút.

„To je na mne, aby som mu dával priestor na ľade. Niekedy si to vyžiada situácia, niekedy je to pásmo, v ktorom sa vhadzuje. Ale áno, jeho minúty by mali byť vyššie. Môžem ich ešte navýšiť,“ poznamenal Trotz pre CP.

Ovečkin zaznamenal pri plnom počte hráčov na ľade len siedmy najvyšší čas spomedzi útočníkov Capitals. Jeho spoluhráči z útoku pritom hrali podstatne viac – Nicklas Bäckström odohral 17 minút a 30 sekúnd, T. J. Oshie 18 minút a 37 sekúnd. Mohli však za to aj tri oslabenia v tretej tretine a predĺžení.

„Momentálne hrá kvalitné minúty. Niekedy sa na ne pozriete a niekedy im dávate väčší význam ako by ste mali. Ak tam aj ste 20 minút, neznamená to, že sú to kvalitné minúty. Jeho minúty však kvalitné boli,“ dodal Trotz, ktorý si nemyslí, že musí pred štvrtým duelom urobiť nejaké systematické alebo taktické zmeny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 04. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL