Scheifele o Toronte: Aj my chceme byť takým tímom

Tím Toronto Maple Leafs sa so svojím mladým mužstvom vrátil v tejto sezóne do play-off a stal sa inšpiráciou pre iné ambiciózne tímy. Medzi ne sa radí aj Winnipeg Jets.

Toronto skončilo vlani na 30. mieste ligového poradia a teraz robí v bojoch o Stanleyho pohár problémy favorizovanému Washingtonu. Útočník Mark Scheifele verí, že by podobný osud mohol postretnúť najbližšie aj Jets.

„Aj my chceme byť takým tímom,“ povedal Scheifele pre Postmedia. „Vidíte, že ktokoľvek môže zažiť takú jazdu. Môžete vidieť, že aj posledný tím sa môže dostať do play-off. To je niečo, čo chceme dokázať aj my. Nemôžeme sa na seba pozerať ako na mladú alebo neskúsenú skupinu. Toronto to dokázalo a je pritom rovnako mladé ako sme my.“

Jets v tejto sezóne chýbalo sedem bodov na poslednú postupovú pozíciu a v ligovom poradí obsadili celkové 20. miesto. Pri pohľade na hráčov ako Scheifele, Nikolaj Ehlers či Patrik Laine je zrejmé, že budúcnosť by mohla byť pozitívnejšia.

„Musíme si veriť. Nemôže nás uspokojiť to, že nám play-off uniklo. Musíme byť lepší,“ dodal Scheifele, ktorý si sezónu predĺži účasťou na svetovom šampionáte.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 04. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL