Wilson šiesty zápas zrejme nevynechá, Sheary áno

Útočník tímu Pittsburgh Penguins, Scott Wilson, ktorý nedohral predošlý zápas, by mal nastúpiť do utorkového šiesteho zápasu série proti Ottawe. Znova by však nemal hrať útočník Conor Sheary.

Wilson sa v nedeľu stal terčom zákroku útočníka Senators Tommyho Wingelsa, ktorý ho 15 sekúnd pred koncom zasiahol lakťom do hlavy. Žiaden trest za to nedostal. Wilson v pondelok netrénoval, ale tréner Mike Sullivan povedal, že je v poriadku.

Dvadsaťpäťročný rodák z kanadského Oakville zaznamenal v play-off dva góly a dve asistencie, pričom naposledy hral v druhom útoku s Jevgenijom Malkinom a Philom Kesselom.

V pondelok netrénovali ani zranení hráči Patric Hörnqvist, Tom Kühnhackl, Justin Schultz a Chad Ruhwedel. Sullivan povedal, že každý z nich robí pokroky, ale stále zostávajú mimo s tým, že sa ich stav posudzuje na dennej báze.

Shearyho zranenie netrápi, ale v nedeľu nehral. Zdravým náhradníkom by mal byť aj v utorkovom zápase. Play-off pritom začínal ako člen prvého útoku. V 15 dueloch však zaznamenal len tri asistencie.

„Chcete byť na ľade a pomáhať tímu k výhre, ale keď nehráte dobre, tak sa stane toto. Trochu som sa trápil a skutočne som nehral dobre. Bolo nevyhnutné, že k tomuto dôjde. Dúfajme, že sa dokážem vrátiť do zostavy a budem znova pomáhať tímu k víťazstvám,“ poznamenal Sheary pre AP.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 05. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL