Campbell ukončil hráčsku kariéru a začal trénerskú

Gregory Campbell sa rozhodol nasledovať svojho otca Colina a vydať sa na trénerskú dráhu. V piatok Aaron Portzline z denníka Columbus Dispatch informoval, že ukončil hráčsku kariéru a pripojil sa k manažmentu Blue Jackets.

Tridsaťtriročný tvrdo hrajúci center si na jeseň nenašiel miesto v prvom tíme Columbusu, ktorý ho vyškrtol po tréningovom kempe ako posledného hráča. Keďže odmietol ísť do AHL, klub ho suspendoval a v decembri s ním rozviazal kontrakt.

Za tím z Ohia odohral Campbell celú sezónu 2015/16, ktorá bola jeho jedenástou a poslednou v NHL. V 82 zápasoch strelil tri góly a pridal osem asistencií. V 803 dueloch kariéry aj v drese Bostonu a Floridy nazbieral 187 bodov a 696 trestných minút.

„Za posledných šesť či sedem mesiacov som mal čas uvažovať o mojej budúcnosti. Nebol som pripravený skončiť s hokejom, ale takto to chodí. Keď sa to stane, treba sa pohnúť ďalej. Ešte som mal čo ponúknuť, ale mám sa aj čo učiť a tunajší manažment mi dal príležitosť naučiť sa niečo nové,“ povedal Portzlinovi.

Rodák z kanadského Londonu bude v novom ročníku asistentom rozvojového trénera Blue Jackets. Spolu s Chrisom Clarkom a Jarkom Ruutuom budú sledovať mladé talenty organizácie v Európe aj v Severnej Amerike.

„Som hrdý na to, čo som v mojej kariére dosiahol,“ pokračoval víťaz Stanley Cupu z roku 2011. „Nepatril som medzi veľkých hráčov, ale snažil som byť vždy najlepší ako som mohol. Nič už nebude také zábavné ako hrať hokej, ale sú aj iné stránky hry a tie sa teraz učím. Som nadšený, že budem pomáhať usmerňovať mladých hráčov.“

Campbell zakončil hráčsku kariéru triumfom na tohtoročnom Spenglerovom pohári. Jeho otec Colin taktiež odohral v NHL 11 sezón a približne rovnako dlho bol trénerom. Štyri roky viedol New York Rangers. Od konca 90. rokov pracuje vo vrcholnom manažmente NHL.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 09. 06. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL