Ducks sa dohodli s Golden Knighs. Bieksu preto osloviť nemuseli

Tím Anaheim Ducks nemusel osloviť obrancu Kevina Bieksu, aby sa vzdal svojej „no-movement“ klauzuly, vďaka ktorej by si jeho tím mohol na rozširovacom drafte chrániť iného hráča. Umožnila to dohoda, ktorú Kalifornčania dosiahli s tímom Vegas Golden Knights.

Bob McKenzie z kanadskej športovej televízie TSN informuje, že Anaheim sa s Vegas dohodol na výmene, ktorej podrobnosti nie sú známe. Garantuje však, že si Golden Knights nevyberú jedného z top hráčov, ktorých by si Ducks chrániť už nemohli.

Do tejto listiny by mohli patriť hráči ako útočníci Rickard Rakell a Jakob Silfverberg či obranca Josh Manson. Pierre LeBrun tvrdí, že práve o dvadsaťpäťročného Mansona by Anaheim za žiadnych okolností nechcel prísť.

Kalifornský tím si môže chrániť na drafte osem korčuliarov alebo siedmich útočníkov a troch obrancov. Práve obrancovia sú silnou stránkou klubu, ktorý jedno miesto musí obetovať na Bieksu. Ďalej mu okrem Bieksu a Mansona zostávajú na pokrytie Cam Fowler, Hampus Lindholm a Sami Vatanen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 06. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL