Ducks vykupujú zo zmluvy Despresa

Anaheim umiestnil v piatok obrancu Simona Despresa na waiver listinu nechránených hráčov. Bol to prvý krok kalifornského tímu v procese vykúpenia hráča z jeho aktuálnej zmluvy.

Dvadsaťpäťročný rodák z Quebecu odohral v uplynulej sezóne za Ducks iba jeden zápas a zvyšok ročníka strávil na listine dlhodobo zranených hráčov s poranením hornej časti tela. Predtým vynechal polovicu predošlého ročníka pre otras mozgu.

Despres utrpel ďalší otras mozgu len týždeň po tom, čo podpísal novú päťročnú zmluvu v hodnote 18,5 milióna amerických dolárov. Po vykúpení bude zaťažovať tím osem rokov, v najbližšej sezóne sumou 1,26 milióna dolárov.

With reports that #Ducks will buyout d-man Simon Despres, here's how it will break down against Anaheim's cap over the next eight seasons. pic.twitter.com/SGgMTVIu0z

— CapFriendly (@CapFriendly) June 16, 2017

Despres prišiel do Anaheimu v roku 2015 z Pittsburghu. Za kalifornský tím odohral 39 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pridal deväť asistencií. Po jeho odchode vznikne v platovom rozpočte viac miesta pre nové zmluvy s Camom Fowlerom a Hampusom Lindholmom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 06. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL