Hamonic a Foligno si v Las Vegas prevzali prvé ceny

Výročné ocenenia sa budú počas galavečera v Las Vegas odovzdávať až v stredu, ale už v utorok sme spoznali držiteľov troch cien. Stali sa nimi obranca Islanders Travis Hamonic a útočník Blue Jacket Nick Foligno.

Travis Hamonic wins NHL Foundation Player Award for applying the core values of hockey – commitment, perseverance and teamwork. #NHLAwards pic.twitter.com/WtGusAwjfo

— NHL (@NHL) June 20, 2017

Hamonic sa stal držiteľom NHL Foundation Player Award za svoju dobročinnú prácu. Keď mal 10 rokov, na infarkt mu zomrel otec Gerald. Preto sa teraz snaží pomáhať deťom, ktoré prišli o rodičov v mladom veku.

Okrem špeciálnych darov a programu im umožňuje aj hovoriť o svojom smútku a žiali, pričom sa delí so svojimi skúsenosťami, ako sa so stratou otca vyrovnával. Na cenu bol nominovaný aj útočník Flyers Wayne Simmonds.

Foligno získal zvyšné dve ceny – Trofej Kinga Clancyho, ktorá sa odovzdáva hráčovi s najlepšou kombináciou hráčskych a ľudských kvalít a Cenu Marka Messiera, ktorá sa odovzdáva najlepšiemu lídrovi na ľade i mimo neho.

CONGRATS to #CBJ captain @NickFoligno on winning the King Clancy Memorial Trophy!!! pic.twitter.com/PcXtcDiiuK

— ColumbusBlueJackets (@BlueJacketsNHL) June 20, 2017

Foligno je kapitánom Columbusu od mája 2015 a v uplynulej sezóne nazbieral 26 gólov a 25 asistencií v 79 dueloch. Tímu pomohol k návratu do play-off, pričom len raz v kariére bol produktívnejší. Za každý strelený gól prispieva sumou 500 dolárov svojej nadácii založenej v menej jeho matky Janis, ktorá zomrela na rakovinu prsníka.

V novembri spolu s manželkou darovali 500 000 amerických dolárov Detskej nemocnici v Bostone, ktorá operáciou zachránila ich dcéru. V jej mene bol poslaný dar v rovnakej výške aj Detskej nemocnici v Columbuse.

ANOTHER AWARD FOR @NICKFOLIGNO! pic.twitter.com/sdFOE5rw5F

— ColumbusBlueJackets (@BlueJacketsNHL) June 20, 2017



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 06. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL