Jokinen podpísal kontrakt s Edmontonom

Tím Edmonton Oilers podpísal jednoročnú zmluvu s útočníkom Jussim Jokinenom. Finančné podmienky neboli oficiálne zverejnené, ale podľa televízie Sportsnet bude jeho plat 1,1 milióna amerických dolárov.

The #Oilers have signed Jussi Jokinen to a one-year contract. pic.twitter.com/PusFCFxMj7

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) July 7, 2017

Tridsaťštyriročný Fín bol v poslednej sezóne alternatívnym kapitánom Floridy, no ani to nebránilo Panthers v tom, aby ho vykúpili z posledného roku jeho zmluvy. Vďaka tomu sa stal neobmedzeným voľným hráčom.

Jokinen v minulej sezóne zaznamenal 11 gólov a 17 asistencií v 69 zápasoch. V kariére už odohral 891 zápasov so ziskom 546 bodov (186+360). Oilers budú jeho šiestym tímom v NHL. Okrem Panthers si zahral aj za Stars, Lightning, Hurricanes a Penguins.

Príchod Jokinena by mohol prospieť mladému talentu Jeseemu Puljujärvimu, ale jeho prínos bude značne vyšší, najmä pri takom nízkom plate. On samotný však dúfa, že svojmu mladšiemu krajanovi pomôže preraziť v NHL.

„Trénujem s Jessem počas leta už tri roky. Viem o ňom všetko i o jeho potenciáli. Stále je to mladý chlapec, ktorý sa učí, ako byť užitočným hráčom NHL. Dúfajme, že mu budem schopný pomôcť,“ poznamenal Jokinen pre Edmonton Journal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 07. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL