Martinook sa vyhol arbitráži. S Arizonou podpísal novú zmluvu

Tím Arizona Coyotes si v sobotu upísal jedného z posledných dvoch obmedzených voľných hráčov. Tri dni pred plánovaným arbitrážnym konaním sa dohodol na novej dvojročnej zmluve s útočníkom Jordanom Martinookom.

Mood. pic.twitter.com/zwFs7ntEhp

— Arizona Coyotes (@ArizonaCoyotes) July 22, 2017

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet informoval, že celková hodnota kontraktu je 3,6 milióna amerických dolárov. Podľa Craiga Morgana z Arizona Sports zarobí v budúcej sezóne 1,75 milióna dolárov a v ročníku 2018/19 bude jeho príjem 1,85 milióna.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan má za sebou druhú plnú sezónu NHL, v ktorej si vytvoril nové osobné maximá s 11 gólmi a 25 bodmi v 77 zápasoch. Zlepšil sa o bod oproti predošlému ročníku, v ktorom však odohral o štyri duely viac. Taktiež zblokoval 68 striel, najviac z útočníkov tímu.

„Sme radi, že sme podpísali s Jordanom dvojročnú zmluvu. Je tvrdo pracujúcim a všestranným útočníkom s dobrou rýchlosťou. V minulej sezóne bol efektívny a bude pre nás dôležitý aj v tej nasledujúcej,“ vyhlásil generálny manažér John Chayka pre klubový web.

Rodák z Brandonu absolvoval v NHL spolu 160 zápasov so ziskom 50 bodov za 20 gólov a 30 prihrávok. Doposiaľ si obliekal iba dres Coyotes, ktorí ho draftovali v roku 2012 z celkovej 58. pozície. Ich posledným obmedzeným voľným hráčom je Anthony Duclair.

Martinook je obojsmerným útočníkom, čo potvrdzuje aj jeho výskyt vo vlastnom obrannom pásme. V sezóne 2016/17 začínal 57,9 % striedaní vo svojej tretine. Bol tiež druhým najvyťažovanejším útočníkom tímu v oslabeniach s priemerným časom 2:14.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 22. 07. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL