Sheary podpísal novú trojročnú zmluvu s Penguins

Conor Sheary sa v nedeľu dohodol na novej trojročnej zmluve s tímom Pittsburgh Penguins, ktorá mu do konca sezóny 2019/20 bude prinášať v priemere tri milióny amerických dolárov ročne. Jej celková hodnota je tak 9 miliónov amerických dolárov.

Sid + the Kids

Ready for next season. pic.twitter.com/b2AJkN1FsH

— Pittsburgh Penguins (@penguins) July 30, 2017

Šikovný útočník bol obmedzeným voľným hráčom, ktorý sa prihlásil aj na arbitráž. Jeho konanie bolo naplánované na piatok, ale nakoniec sa mu dokázal vyhnúť.

„Som veľmi nadšený s podmienkami a kontraktom, ktorý som získal. Bol som rád, že sme to dokázali vyriešiť pred arbitrážou. Myslím si, že to trvalo trochu dlhšie ako som čakal. Trvalo to značnú časť leta. Som však rád, že je to už za nami, pretože to bolo trochu stresujúce. Bude pekné sa teraz trochu uvoľniť a užiť si zvyšok leta,“ povedal Sheary pre klubový web.

Dvadsaťpäťročný Američan odohral v uplynulom ročníku 61 zápasov, v ktorých nazbieral 53 bodov za 23 gólov a 30 asistencií. V 22 zápasoch play-off pridal dva góly a päť asistencií, aby pomohol klubu s druhému Stanleyho poháru po sebe.

Sheary bol v sezóne 2015/16 ako nedraftovaný hráč nováčikom a v 44 zápasoch si pripísal sedem gólov a tri asistencie. Desať bodov za štyri góly a šesť asistencií zaznamenal následne pri ceste za prvým z dvojice Stanleyho pohárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 07. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL