Beauchemin podpísal zrejme posledný kontrakt s Anaheimom

Skúsený obranca Francois Beauchemin sa nakoniec dočkal a v pondelok podpísal ako neobmedzený voľný hráč novú zmluvu. Dôveru do neho vložil tím Anaheim Ducks, ktorý si ho upísal na jeden rok za rovný milión amerických dolárov.

Beauchemin, ktorý môže na bonusoch zarobiť ďalších 500 000 dolárov, mal v pláne absolvovať tri predolympijské turnaje v drese Kanady, ale jeho plány sa rýchlo zmenili, keď mu v sobotu zavolal generálny manažér Ducks Bob Murray.

„Reprezentácia Kanady mi zavolala a ja som sa nadchol pre možnosť ísť za ňu hrať. Ako náhle mi však v sobotu zavolal Murray, pomerne rýchlo som si to rozmyslel. Nemohlo by to byť pre mňa lepšie. Vraciam sa tam, kde sa všetko začalo, kde som vyhral Stanleyho pohár a kde ukončím kariéru,“ priznal tridsaťsedemročný veterán.

Beauchemin strávil posledné dve sezóny v Colorade, ktoré ho v júni vykúpilo z posledného roku trojročnej zmluvy v hodnote 13,5 milióna amerických dolárov. V 81 zápasoch minulej sezóny si pripísal 18 bodov (3+15) a odohral v priemere 21 a pol minúty na zápas.

V NHL doteraz odohral 836 zápasov, v ktorých strelil 73 gólov a nazbieral dokopy 271 bodov. Okrem Anaheimu a Colorada hrával aj za Toronto, Columbus a Montreal. V lete dostal ponuky od niekoľkých tímov NHL, ale zaujala ho až tá posledná.

„Hľadali skúseného obrancu, ktorý by pomohol mladým chlapcom. Poznajú ma a vedia, ako hrám. Ja zase poznám ich systém. Malo by to byť ľahké prispôsobenie. Cítim sa dobre a teším sa na túto sezónu. Po nej pravdepodobne nastane čas vrátiť sa domov,“ poznamenal tridsaťsedemročný Quebečan.

Let's get nostalgic for a bit with a look back at an iconic moment in Beauchemin's career and #NHLDucks history. pic.twitter.com/DSWbGfAeIh

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) August 21, 2017



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL