Prioritou Upshalla je stále zotrvanie v NHL. Európa je však tiež lákavá

Skúsený útočník Scottie Upshall, ktorý naposledy hrával za St. Louis, je stále bez zmluvy a do štartu tréningových kempov zostáva už len pár týždňov. Napriek tomu sa stále nevzdáva myšlienky, že v budúcej sezóne bude hrať opäť v NHL.

„Stále je tam hlad po hraní v NHL a vyhraní Stanleyho pohára, po pomoci nejakému tímu dostať sa na vyššiu úroveň. To som robil počas celej mojej kariéry,“ povedal Upshall pre Toronto Sun. „Mám 33 rokov, ale cítim sa na 25.“

Aj v roku 2015 tridsaťtriročnému Kanaďanovi trvalo dlhšie, kým si našiel zamestnanie. Musel ísť do kempu St. Louis na skúšku, takže by neprekvapilo, ak by sa takýmto spôsobom pokúsil nájsť miesto aj v tomto roku. S niekoľkými tímami bol v ostatnej dobe v kontakte.

Ak by si Upshall nenašiel miesto v NHL, za plán B považuje Európu. Niekoľko tímov mu už predkladalo zaujímavé ponuky, pričom tie lukratívne prichádzali najmä z Ruska. Táto alternatíva by mu, navyše, priniesla aj atraktívnu „cenu útechy“.

„Účasť na olympiáde, peniaze, ktoré vám ponúkajú... je ťažké povedal nie takej príležitosti. Zahrať si za olympijskú reprezentáciu by bol splnený sen,“ poznamenal Upshall, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 18 bodov (10+8) v 73 dueloch a odohral všetky zápasy play-off. „Bola to moja najlepšia sezóna za posledných päť rokov,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 08. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL