Ellis vynechá začiatok sezóny, Bonino by ho mohol stihnúť

Obranca Ryan Ellis sa zotavuje z operácie kolena a podľa slov generálneho manažéra Davida Poilea je už zrejmé, že nestihne úvodné zápasy tímu Nashville Predators v novej sezóne.

„Doktori by boli radi, ak by sa zotavovanie nieslo v pomalšom tempe. Pôvodná prognóza bola štyri až šesť mesiacov, no momentálne my a doktori cítime, že to bude trvať plných šesť mesiacov, kým sa zotaví,“ uviedol Poile pre AP.

„Ešte ani nekorčuľuje. Pravdepodobne bude na ľade o ďalšie tri týždne, takže neočakávame, že by sa vrátil skôr ako na konci roka, možno v novom roku, možno niekedy okolo Vianoc. Aj to je dôvod, prečo sme z Vegas získali Alexeja Jemelina, aby sme obrane nedodali len hĺbku, ale aj kvalitu.“

Dvadsaťšesťročný Ellis, ktorý si v minulej sezóne vytvoril osobné maximá so 16 gólmi, 38 bodmi a 17 plusovými bodmi, odohral so zranením šiesty zápas finále Stanleyho pohára. Absolvoval by aj prípadný zápas číslo sedem, hoci mal v kolene poškodené väzivá.

„Bolo to unikátne zranenie, pri ktorom mohol stále hrať a bol v pohode. Vedeli sme už v tom čase, že bude potrebovať operáciu, ale mohol hrať a aj hral. Bola to šťastná situácia, že to stále dokázal. Nebolelo ho to, bolo to zvláštne,“ povedal Poile.

Center Nick Bonino by nemal pre zotavovanie zo zlomeniny nohy absolvovať žiaden z prípravných zápasov, ale Nashville dúfa, že stihne otvárací zápas, ktorý Predators odohrajú 5. októbra na ľade tímu Boston Bruins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 09. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL