Scheifele raz bude kapitánom Jets, povedal Maurice

Útočník Mark Scheifele sa každým rokom stáva čoraz viac previazaný s tímom Winnipeg Jets a súčasný tréner Paul Maurice verí, že to jedného dňa vyústi v to, že mu pribudne na drese kapitánske „céčko“.

„Mark Scheifele bude určite kapitánom tohto hokejového tímu v určitom bode jeho kariéry,“ povedal Maurice pre Sportsnet.

„Je skutočne osviežujúce vidieť v športe niekoho tak mladého, kto je dospelý, pri zemi, dokáže si užiť zábavu a každý deň na seba tlačí. Nemusíte ho žiadať o to, aby vstal z gauča a šiel vyniesť odpadky. Už je vonku a robí to, potom ešte umyje vaše auto a je pripravený pustiť sa do práce.“

Maurice verí, že v súčasnosti je správnym kapitánom tímu Blake Wheeler, ktorý má stále v zmluve platné dva roky. Scheifele má na drese momentálne „áčko“ a zmluvu platnú do konca sezóny 2023/24. V tej minulej skončil siedmy v ligovom bodovaní s 82 bodmi.

„Ak dostanete šancu stráviť s ním nejaký čas, tak zistíte, že je to človek, v akého by ste chceli, aby dorástli aj vaše deti. Je to tak dobrá osoba. Robí všetko preto, aby bol lepším hokejistom a robí to s úsmevom na tvári. Je mnoho hráčov, ktorý celý život tvrdo pracujú a lamentujú, ako musia tvrdo pracovať. Mark to všetko robí a užíva si každú minútu,“ dodal Maurice.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL