Chicago si upísalo Fransona, Bickellovi umožní rozlúčku

Tím Chicago Blackhawks oznámil v stredu dve významné transakcie. Najskôr podpísal symbolický kontrakt s útočníkom Bryanom Bickellom a potom riadny s obrancom Codym Fransonom.

Franson uspel na skúške

Welcome aboard! The #Blackhawks have signed defenseman Cody Franson to a one-year contract that runs through the 2017-18 season. pic.twitter.com/YbbuRBqyhg

— Chicago Blackhawks (@NHLBlackhawks) October 4, 2017

Tridsaťročný Kanaďan absolvoval tréningový kemp Blackhawks pod profesionálnou skúšobnou zmluvou. V troch prípravných zápasoch nazbieral štyri body a vybojoval si trvalé miesto v prvom tíme pre túto sezónu. S klubom podpísal ročný kontrakt v hodnote milión dolárov.

Franson odohral posledné dva ročníky v drese Buffala Sabres. V NHL už má za sebou 527 duelov základnej časti s bilanciou 42 gólov a 163 asistencií. Pôsobil aj v Toronte a Nashville, ktorý ho draftoval v roku 2005 zo 79. miesta.

Bickell ukončí kariéru „doma“

OFFICIAL: @bbicks29 has signed a one-day contract and will officially retire from the @NHL as a Blackhawk. #BickellBrave #BicksIsBack pic.twitter.com/dHK8oV1JAg

— Chicago Blackhawks (@NHLBlackhawks) October 4, 2017

Tridsaťjedenročný Bickell odohral svoj posledný zápas kariéry 9. apríla tohto roka v drese Caroliny, ale oficiálne sa ešte nerozlúčil. Urobí tak ako člen Blackhawks, s ktorými získal tri Stanleyho poháre počas desiatich sezón. Podpísal s nimi jednodňový kontrakt.

„Je mi cťou ukončiť kariéru ako hráč Chicaga Blackhawks, tímu, ktorý mne i mojej rodine zanechal veľa skvelých spomienok. Ďakujem za túto príležitosť,“ povedal pre klubový web Bickell, ktorý musel predčasne skončiť s hokejom pre roztrieštenú sklerózu.

Bickell odohral v NHL 395 duelov, z toho 384 za Chicago. Zvyšných 11 absolvoval v minulej sezóne v drese Hurricanes, posledných päť už s diagnostikovanou nevyliečiteľnou chorobou. Spolu v lige nazbieral 135 bodov (65+70).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 10. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL