Hossa debutoval, aktívny Kopecký zranil Carleho

V desiatich zápasoch stredajšieho programu prípravných zápasov sa predstavilo aj niekoľko slovenských hokejistov, medzi ktorými bol aj Marián Hossa či Richard Zedník.

Richard Zednik vs. Lubomir VisnovskyRichard Zedník odohral svoj prvý zápas v drese Panthers od zranenia krku, ktoré utrpel počas minulej sezóny. V Edmontone odohral 17 minút a zaznamenal dve trestné minúty a jednu strelu. Jeho tím zvíťazil nad Emdontonom 3:2 po samostatných nájazdoch. V drese Oilers nastúpil obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral skoro 31 minút a do štatistík si pripísal tri strely.

Debut v drese Red Wings má za sebou Marián Hossa. Najlepší slovenský hokejista nastupoval po boku Pavla Datsyuka, no do bodovania sa nezapísal. V stretnutí odohral 22 minút a do štatistík si pripísal strely. Najaktívnejším strelcom zápasu bol Tomáš Kopecký, ktorému však ani jedna zo siedmych striel na bránu neprešla až za bránkovú čiaru. Kopecký odohral 14 minút a 38 sekúnd a hneď v úvode sa postaral o zranenie súpera Mathieau Carleho. Obranca Montrealu ostal po náraze ležať na ľade a následne bol prevezený do nemocnice. V nej sa prebral a napokon zvládol všetky testy, čo mu zaručilo možnosť vrátiť sa domov spolu s tímom. Kopeckého zákrok nebol označený za nečistý ani trénerom Canadiens. Aj Detroit mal hráča, ktorý musel ísť do nemocnice. Kapitán Nicklas Lidstrom bol zasiahnutý pukom do tváre. Detroit aj napriek aktivite zápas prehral 2:3 po samostatných nájazdoch. Marián Hossa svoj nájazd na gól nepremenil.

Carolina na domácom ľade privítala Washington, v ktorého dres nechýbal slovenský obranca Milan Jurčina. Rodák z Liptovského Mikuláša odohral 19 a pol minúty a do štatistík si okrem plusového bodu zapísal aj jednu prihrávku. Capitals zápas aj vďaka dvom gólom Tomáša Fleischmanna vyhrali 4:1.

Asistenciu v noci zaregistroval aj Miroslav Šatan, ktorý nahrával v presilovej hre na gól Petra Sýkoru z 3. minúty zápasu. Pittsburgh po dvoch tretinách viedol 3:0 a aj napriek dominantnej tretej tretine sa Torontu nepodarilo stav zápasu vyrovnať. Napokon sa Penguins tešili z víťazstva 3:2. Miroslav Šatan odohral 17 minút a 41 sekúnd.

V bráne Colorada sa podľa očakávaní predstavil v prvom prípravnom zápase Peter Budaj. Slovenský brankár dostal v bráne priestor na prvé dve tretiny, v ktorých na jeho svätyňu smerovalo 22 striel, s ktorých inkasoval jeden gól. Jeho tím napokon na Los Angeles nestačil, Kings si z Denveru odniesli víťazstvo 4:3 po samostatných nájazdoch. Michal Handzuš v zápase odohral 20 minút a 13 sekúnd.

Svoj prvý prípravný zápas má za sebou aj Minnesota. Bez Mariána Gáboríka sa jej podarilo poraziť Columbus pomerom 2:1. Ottawa porazila Philadelphiu 3:1, New Jersey zvíťazilo nad Rangers 3:2, Phoenix na domácom ľade prehral s Calgary 2:3 a Ducks zdolali Sharks 6:4.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2008 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL