Athanasiou to stihol. S Detroitom podpísal novú zmluvu

Mladý útočník Andreas Athanasiou si napokon predsa len zahrá v tejto sezóne v NHL. V piatok sa podľa Boba McKenzieho z TSN dohodol s tímom Detroit Red Wings na ročnom kontrakte.

Dvadsaťtriročný kanadský center mal ako obmedzený voľný hráč čas do 1. decembra, aby podpísal zmluvu. Má hodnotu 1,387 milióna dolárov, pričom pôvodne žiadal dvojročný kontrakt s priemerným platom 2,5 milióna. Tím mu chcel dať najviac 1,9 milióna ročne.

McKenzie tiež informoval, že Red Wings ponúkali hráčovi dvojročnú zmluvu v hodnote 3,8 milióna dolárov, ale tú odmietol.

Athanasiou trénoval v ostatných dňoch so švajčiarskym Luganom. Generálny manažér Ken Holland zvažoval jeho výmenu a prijímal na neho ponuky. Napokon sa obe strany dohodli s tým, že hráčovi sľúbil vyšší čas na ľade a pravidelnú účasť v špeciálnych formáciách.

Rokovania sa natiahli najmä preto, že Red Wings nemajú dosť miesta pod platovým stropom. Holland ho najskôr musí nájsť, aby mohol oficiálne oznámiť podpis zmluvy a zaradiť ho do zostavy. V lete sa opäť stane obmedzeným voľným hráčom, ale s právom na arbitrážne konanie.

V minulej sezóne zaznamenal 18 gólov a 29 bodov v 64 zápasoch. Bol druhým najlepším hráčom tímu so 17 gólmi pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. Od tímu chcel dlhšiu zmluvu, no tú si môže teraz vybojovať. Pred príchodom do Detroitu zrejme absolvuje kondičný pobyt v AHL.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 21. 10. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL