Budaj inkasoval opäť len jeden gól

Vo štvrtok sa v prípravných zápasoch predstavilo pomenej Slovákov a do kanadského bodovania sa z nich nedokázal zapísať nikto. Brankár Peter Budaj chytal v zápase proti Dallasu.

Dakllas hostil v príprave Colorado. Ako prvý inkasoval Peter Budaj, ktorý vyťahoval puk z brány už v 9. minúte. Netrvalo dlho a Brian Willsie sa postaral o vyrovnanie. Na začiatku tretiny poslal Avlanche do vedenia Ryan Smyth. V približnej polovici stretnutia došlo k striedaniu brankárov. Petra Budaja, ktorý čelil 17 strelám, nahradil Andrew Raycroft. Predpokladaná dvojka Colorada mala v bráne menej práce. Raycroft z 9 striel inkasoval jeden gól. Colorado sa zásluhou Hensicka dostalo opäť do vedenia v záverečnej minúte ho zvýraznil gólom do prázdnej brány Hendricks. Colorado vyhralo nad Dallasom 4:2.

Atlanta porazila rovnakým pomerom Nashville. V zápase sa predstavil aj náš obranca Boris Valábik, ktorý odohral 15 minút pred tým, než bol vylúčený do konca zápasu po menšej zápasníckej vložke s J. P. Dumontom, ktorá sa konala na konci tretej tretiny. Valábik si do svojich štatistík pripísal 14 trestných minút.

Výsledok 4:2 ostane kľúčový aj v treťom spomínanom zápase. V ňom týmto pomerom zvíťazila Tampa nad NY Rangers. V zápase sa z našich dvoch obrancov predstavil len Andrej Meszároš. Rodák z Považskej Bystrice odohral 24 minút a 50 sekúnd.

Nickla Lidstrom má z prvého prípravného zápasu zlomený nos. Jeho spoluhráči ho mohli potešiť aspoň víťazstvom nad Bostonom v zápase, ktorý sa odohral v Halifaxe. Red Wings zvíťazili 4:3.

Výsledky:
Detroit - Boston 4:3
NY Rangers – Tampa Bay 2:4
Philadelphia – NY Islanders 4:0
Washington - Carolina 5:2
Nashville - Anaheim 2:4
Dallas - Colorado 2:4
Calgary - Phoenix 3:1
Edmonton – Florida 3:2 SN


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 09. 2008 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL