Majiteľ Rockets potvrdil záujem priviesť NHL do Houstonu

Včera sme vás informovali o stretnutí komisára Garyho Bettmana s majiteľom basketbalového tímu Houston Rockets z prestížnej NBA. Ten už medzičasom potvrdil, že má skutočný záujem o privedenie NHL do veľkého texaského mesta.

Tilman Fertitta vo štvrtok povedal, že sa pokúsi vytvoriť v Houstone životaschopný tím NHL. Pokúsi sa teda dosiahnuť niečo, proti čomu bol bývalý majiteľ Rockets a miestnej haly Toyota Center.

„Mám veľký záujem o privedenie NHL do Houstonu, ale bude sa to musieť riešiť tak, aby to dávalo zmysel mojej organizácii, mestu, fanúšikom NHL v našom regióne a aj Rade guvernérov NHL,“ povedal Fertitta pre AP.

„Sme vo veľmi skorých fázach prehodnocovania toho, aké možnosti by mohli existovať, ale v tomto bode nie je ešte nič definitívne. Jednoducho len kladieme otázky a hľadáme naše možnosti.“

Houston je štvrtým najväčším mestom Spojených štátov amerických, ktoré má aj vyhovujúcu arénu s kapacitou vyššou ako 17 000 divákov. Je teda zrejmé, že by o tento trh mala mať záujem aj liga.

V minulosti sa o tomto meste v súvislosti s expanziou hovorilo niekoľkokrát, no vtedajší majiteľ Rockets Leslie Alexander bol vnímaný ako prekážka. Nechcel, aby v jeho hale hrával hokejový tím, pokiaľ by ho nevlastnil on sám.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL