Tarasenko, Schenn, Schwartz štvorbodoví, Flyers a Habs opäť prehrali

Len tri zápasy a bez Slovákov. Taký bol program NHL v utorok. Zápasy to však boli rozhodne zaujímavé. Proti Edmontonu zažiaril prvý útok St. Louis, Canadiens prehrali aj v Dallase a česť kanadských tímov zachránil len Vancouver, ktorý porazil Philadelphiu.

Boeser pomohol Canucks poraziť Flyers

Brock Boeser skóroval dvakrát, Daniel Sedin sa priblížil k veľkému míľniku a Vancouver aj vďaka tomu vyhral na ľade Philadelphie 5:2. Sedin si pripísal gól a asistenciu, aby mu k 1000-bodovej méte chýbali len štyri body. Jeho brat Henrik zaznamenal dve asistencie, kým Sven Bärtschi skóroval a Loui Eriksson pridal poistku do prázdnej brány. Jacob Markström urobil 35 zákrokov. Prekonali ho len Ivan Provorov a Jakub Voráček. V bráne Flyers štartoval Michal Neuvirth, ktorý inkasoval štyri góly z 22 striel a v druhej tretine ho nahradil Brian Elliott. Ten zastavil 13 striel. „Od brankára potrebujete aj zákroky. Toto bola moja chyba. Mal som ich vymeniť už po treťom góle. Zo stavu 1:4 sa už tak ľahko nedostáva,“ poznamenal tréner Dave Hakstol. „Letci“ momentálne zažívajú ťažké obdobie a pripísali si už piatu prehru po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. J. Markström, 3. D. Sedin (všetci VAN)

Blues prevalcovali Oilers, Tarasenko štvorbodový

Vladimir Tarasenko strelil dva góly, pridal dve asistencie a vzácne aj zhodil rukavice, aby sa pobil s Mattom Benningom, ktorý si predtým vyšliapol na Braydena Schenna. „Klobúk dole. Nechceme, aby sa taký hráč bil, ale on sa na to pozeral z tímovej perspektívy a bol ochotný sa postaviť za spoluhráča,“ povedal Schenn, ktorý zaznamenal tiež dva góly a dve asistencie. Stáva sa len málokedy, že tím s takouto produktivitou svojich hráčov prehrá, no tentokrát to nebol ten prípad. Jake Allen inkasoval tri góly z 29 striel a St. Louis porazilo Edmonton dominantne 8:3. Prvý útok nakoniec nazbieral 12 bodov, keď si gól a tri asistencie pripísal Jaden Schwartz. Do čierneho sa trafili aj Dmitrij Jaškin, Scottie Upshall a Paul Stastny. Kým Blues vyhrali tri zápasy po sebe, Oilers po sebe rovnaký počet duelov prehrali. Ich góly prišli neskoro – Milan Lucic znižoval v tretej tretine na 1:4, Leon Draisaitl na 2:7 a Darnel Nurse na konečných 3:8. Cam Talbot inkasoval dva góly z troch striel, Laurent Brossoit šesť gólov z 37 striel.

Odporúčame:
Video: Vladimir Tarasenko vs. Matt Benning (bitka)

Schwartzov 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. B. Schenn, 3. J. Schwartz (všetci STL)

Bishop, Shore doviedli Stars k výhre nad Canadiens

Ben Bishop zneškodnil 29 striel, David Shore odštartoval gólom cestu za obratom a asistoval pri víťaznom góle Jasona Spezzu, aby Dallas nakoniec porazil na domácom ľade Montreal pomerom 3:1 a vyhral druhý zápas po sebe. Tretí gól strelil Tyler Seguin do prázdnej brány. Stars v zápase prehrávali po tom, čo vylúčenie Bretta Ritchieho potrestal Brendan Gallagher. Vedenie Canadiens však trvalo len o čosi viac ako šesť minút predtým, ako Charlieho Lindgrena prekonali v rozmedzí 59 sekúnd Shore so Spezzom. Americký brankár v službách kanadského tímu inak nekapituloval a duel opustil s 26 zákrokmi. Jeho tím prehral štvrtý zápas v sérii. Jordie Benn odohral svoj prvý zápas v Dallase od výmeny.

Jordie Benn nešetrí ani svojho brata Jamieho:


Hviezdy duelu: 1. D. Shore, 2. B. Bishop, 3. J. Spezza (všetci DAL)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 11. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL