Keith sa cíti stále mlado. Chce hrať do 45 rokov

Skúsený obranca tímu Chicago Blackhawks, Duncan Keith, hráva v priemere viac ako 25 minút a je 15. najvyťažovanejším hráčom NHL. Táto skutočnosť je úctyhodná najmä preto, že už má 34 rokov a za sebou viac ako tisíc zápasov.

Keith strávil v lige 13 sezón a ani náhodou ešte neuvažuje o tom, že by v nasledujúcich pár rokoch zavesil korčule na klinec. Momentálne sa cíti dobre a má ambície hrať dlho po štyridsiatke.

„Chcem hrať až do 45 rokov, úprimne,“ povedal Keith pre Chicago Sun Times. „Ďalších 11 rokov. Momentálne sa cítim ako dvadsaťdvaročný. Mám 34 rokov a cítim sa skvelo. Cítim sa lepšie ako keď som mal 27 či 28 rokov.“

Rodák z Winnipegu začal hrávať v NHL v ročníku 2005/06 a v každej neskrátenej sezóne odohral minimálne 67 zápasov. Za sebou má aj 126 stretnutí v play-off. Vo väčšine duelov pritom býval veľmi vyťažovaný a hrával na elitnej úrovni.

Ak by aj napriek veľkej fyzickej záťaži dokázal hrať tak dlho ako plánuje, jeho trénera Joela Quennevillea by to neprekvapilo: „Vedel by som si to predstaviť, vzhľadom na to, ako sa stará o svoje telo a svoju kondičku. Nemyslím si, že bude hrávať také minúty ako teraz, ale jeho ambície sa mi páčia.“

Keith má vo svojom 13-ročnom kontrakte v hodnote 72 miliónov dolárov stále platných šesť rokov. Keď vyprší, bude mať 40 rokov a právo stať sa neobmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL