Ducks vymenili Vatanena za dvoch útočníkov Devils

Tímy Anaheim Ducks a New Jersey Devils sa vo štvrtok dohodli na výmene, ktorej súčasťou boli traja hráči a dve draftové voľby. Kalifornský tím sa v snahe vylepšiť oslabený útok vzdal obrancu Samiho Vatanena.

BREAKING: #NHLDucks acquire centers Adam Henrique, Joseph Blandisi and a 2018 third-round draft pick from the @NJDevils for defenseman Sami Vatanen and a conditional draft pick. pic.twitter.com/D5y51REPsl

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) November 30, 2017

Dvadsaťšesťročný Fín putoval spoločne s podmienečnou draftovou v treťom kole do Newarku výmenou za útočníkov Adama Henriquea a Joea Blandisiho, ktorých doplnila voľba v treťom kole budúcoročného draftu.

Vatanen zaznamenal jeden gól, tri asistencie a šesť mínusových bodov v 15 zápasoch tejto sezóny. S priemerným časom 21:06 bol tretím najvyťažovanejším hráčom tímu, ktorému aktuálne chýbajú až traja kľúčoví centri – Ryan Kesler, Ryan Getzlaf a Rickard Rakell.

"HENRIQUE! IT'S OVER!"

A #tbt to one of the biggest goals - and memorable moments - of @AdamHenrique's career. Excited to see more big goals scored for us! #LetsGoDucks pic.twitter.com/QfqAdTdIsz

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) November 30, 2017

Aj preto do Anaheimu prichádza dvadsaťsedemročný Henrique, ktorý v tejto sezóne odohral 24 zápasov so ziskom štyroch gólov a desiatich asistencií. V New Jersey bol druhým najvyťažovanejším útočníkom a často hrával aj v oslabeniach.

O štyri roky mladší Blandisi takisto zaznamenal 14 bodov, ale v nižšej AHL. V drese Binghamtonu odohral 19 zápasov so ziskom troch gólov a 11 asistencií. Vlani zaznamenal deväť bodov (3+6) v 27 dueloch NHL. Vie hrať na krídle i v strede útoku.

Thank you for everything, Sami! Best of luck in NJ. pic.twitter.com/JsnZsB4bJV

— Anaheim Ducks (@AnaheimDucks) November 30, 2017



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 11. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL