Halák sa stal prvou hviezdou víťazného zápasu!

V šiestich pondelkových zápasoch NHL sme videli v akcii dvojicu Slovákov. Darilo sa Jaroslavovi Halákovi, ktorý vychytal výhru nad Ovečkinovým Washingtonom a stal sa prvou hviezdou. Tomáš Tatar nebodoval pri ďalšej prehre Detroitu.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Capitals

Slovenský brankár Jaroslav Halák podal takmer bezchybný výkon a s 31 zákrokmi pomohol New Yorku Islanders zdolať doma Washington 3:1. Vylepšil si tohtosezónnu bilanciu na 9-7 a jeho tím ukončil sériu troch prehier. Čisté konto mu pokazil Dmitrij Orlov, ktorý skorigoval prehru Capitals v strede tretej tretiny. Newyorskému klubu vyšli začiatky prvých dvoch tretín. Skóre duelu otvoril v tretej minúte Brock Nelson a zvyšné dva góly strelili Andrew Ladd s Johnom Tavaresom v rozmedzí 58 sekúnd v úvode prostrednej tretiny. Braden Holtby striedal po treťom inkasovanom góle z 12 striel už v 22. minúte. Philipp Grubauer zastavil zvyšných 17 striel, ale nezabránil ukončeniu štvorzápasovej víťaznej série Washingtonu. Halák, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu, mal najviac práce v druhej tretine, v ktorej čelil 15 strelám. Islanders vrátili svojmu súperovi prehru 3:4 v hlavnom meste USA z 3. novembra.

Odporúčame:
Halák zažiaril, no vytúženú nulu nevychytal. Tréner mu aj tak zložil poklonu

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. A. Ladd, 3. B. Nelson (všetci NYI)

Florida uspela v Detroite po predĺžení, Tatar nebodoval

Detroit viedol po prvej tretine domáceho zápasu proti Floride 1:0 zásluhou Henrika Zetterberga, ale nikto sa k nemu na listine strelcov nepridal. Vincent Trocheck vyrovnal stav v strede tretej tretiny v presilovej hre a Mike Matheson zavŕšil víťazný obrat svojím prvým gólom v sezóne v tretej minúte predĺženia. Zetterberg ukončil najdlhšie strelecké suchoty v kariére na 22 dueloch, ale ani 27 zákrokov Jimmyho Howarda neodvrátilo deviatu prehru Red Wings v posledných desiatich zápasoch. Bol pri nej aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý však opäť nebodoval. Odohral 17 a štvrť minúty s piatimi strelami na bránu Jamesa Reimera a jedným prehraným vhadzovaním. Brankár Panthers urobil 34 zákrokov pri druhej výhre v ostatných troch dueloch. Za stavu 0:1 zastavil úniky Tatara, Gustava Nyquista i zakončenie Dylana Larkina po prečíslení Detroitu troch proti jednému. Na súperových klziskách vyhral tím zo Sunrise tri z posledných štyroch stretnutí. Zápas ponúkol aj tri pästné súboje, pričom o dva z nich sa postarali Luke Witkowski a Michael Haley.

Odporúčame:
Video: Bitky z 11. decembra 2017 (3)

Mathesonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Matheson, 2. J. Reimer (obaja FLA), 3. H. Zetterberg (DET)

Dallas ukončil sériu prehier na Manhattane

Alex Radulov a Jason Spezza premenili svoje samostatné nájazdy, čím rozhodli o víťazstve Dallasu 2:1 v Madison Square Garden nad New Yorkom Rangers. Znamenalo koniec trojzápasovej série prehier a štvrtý triumf v posledných piatich zápasoch na ľade súpera. Julius Honka otvoril skóre v druhej tretine, ale Rick Nash vynútil predĺženie gólom z 57. minúty. Mats Zuccarello premenil hneď prvý nájazd, no ani skvelý výkon Ondřeja Pavelca nezabránil druhej prehre Rangers v ostatných troch dueloch. Český náhradník hviezdneho Henrika Lundqvista zastavil 44 striel, ale iba jeden z troch nájazdov. Kari Lehtonen prispel k výhre 24 zákrokmi a dvomi chytenými nájazdmi. So 623 odchytanými zápasmi v NHL sa vyrovnal fínskemu rekordérovi Miikkovi Kiprusoffovi. Stars odštartovali štvorzápasový výjazd úspešne a bez jediného vylúčenia. Marc Staal sa so 719 odohranými duelmi v drese Rangers posunul na 11. miesto klubovej histórie.

Spezzov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (NYR), 2. K. Lehtonen, 3. J. Honka (obaja DAL)

Bernier takmer vychytal nulu na ľade obhajcu titulu

Jonathan Bernier predviedol 39 zákrokov a siahal na čisté konto, ale 12 sekúnd pred koncom zápasu v Pittsburghu mu ho zmaril Phil Kessel. Jeho gól však iba skorigoval prehru úradujúceho šampióna NHL 1:2 s Coloradom, ktoré vyhralo aj druhý duel po sérii štyroch prehier. Víťazný gól bol napokon ten z hokejky Blakea Comeaua v 59. minúte, ktorý padol do prázdnej brány. Do vedenia 1:0 posielal Avalanche Mark Barberio v úvode tretej tretiny. Tristan Jarry chytil 26 striel a Penguins ukončili päťzápasovú domácu sériu s bilanciou 2-3-0. Colorado prišlo v druhej tretine o zraneného Alexa Kerfoota.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (COL), 2. T. Jarry (PIT), 3. M. Barberio (COL)

Jets prepisovali klubovú históriu pri výhre nad Canucks

Mathieu Perreault strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu pri hladkom víťazstve Winnipegu 5:1 nad Vancouverom. Bolo preň siedmym domácim po sebe a znamenalo predĺženie jeho bodovej série na 11 zápasov. Oba zápisy sú vyrovnaním klubových rekordov ešte z éry Atlanty Trashers. Inak však Jets pretrhli šnúru troch prehier po neúspešnom výjazde. Gólmi k tomu prispeli aj Dmitrij Kulikov, Nikolaj Ehlers v presilovej hre a Josh Morrissey, kým Connor Hellebuyck kryl 25 striel. Prekonal ho iba Brock Boeser, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Stal sa ôsmym nováčkom v NHL od sezóny 1989/90, ktorý strelil 16 gólov v prvých 28 zápasoch debutového ročníka. Jacob Markström sa prezentoval 19 zákrokmi pri tretej prehre Canucks v sérii. Perreaultov druhý gól v zápase bol jeho 100. v kariére. Markström mu naň doslova prihral v poslednej minúte duelu.

Perreaultov darovaný 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. M. Perreault, 2. N. Ehlers, 3. J. Armia (všetci WPG)

Anaheim uštedril Caroline ďalšiu prehru vonku

John Gibson zastavil 28 striel a predviedol niekoľko veľkých zákrokov pri domácej výhre Anaheimu 3:2 nad Carolinou, druhou v posledných troch zápasoch. Kalifornský tím strelil tri góly po sebe, každý v inej tretine. Na otvárací presný zásah z hokejky Justina Williamsa po 97 sekundách hry odpovedali Derek Grant, navrátilec Jakob Silfverberg a dvojbodový Logan Shaw. Ten zaznamenal prvý viacbodový zápis v kariére. Gólovú bodku za zápasom dal v 58. minúte Victor Rask, Trevor van Riemsdyk asistoval pri oboch góloch Hurricanes. Scott Darling opustil duel s 20 zákrokmi, domáci Corey Perry so zranením po kolízii s Jeffom Skinnerom v prvej tretine. Tím z Raleigh prehral aj štvrtý zápas na aktuálnom výjazde a celkovo šiesty na ľade súpera v sérii. Ducks ukončili trojzápasovú domácu sériu s bilanciou 2-0-1.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Silfverberg, 3. L. Shaw (všetci ANA)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 31/32 (96,9 %)
T. Tatar (DET) 17:12 0 0 0 0 0 5 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 12. 12. 2017 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL